ΑρχικήinetΤα "Privacy Coins" απειλούνται από τους νέους κανόνες της FATF

Τα “Privacy Coins” απειλούνται από τους νέους κανόνες της FATF

CoinsΤο υποσύνολο των ψηφιακών νομισμάτων, που ονομάζεται private coins, έχει δυσκολέψει πολλές φορές τις αρχές στη διαδικασία αντιμετώπισης εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Τα cryptocurrencies, όπως το Monero, το Zcash και το Dash, επιτρέπουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με τρόπο που δυσκολεύουν τις exchange πλατφόρμες να συμμορφωθούν με τις νέες διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη των παράνομων δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τα cryptocurrencies.

Κάποιες exchange πλατφόρμες θεωρούν πιο εύκολο να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις συναλλαγές με τα συγκεκριμένα cryptocurrencies, από το να συμμορφωθούν στις νέες απαιτήσεις των κανονισμών για τη διαχείριση του κινδύνου. Τον Αύγουστο, η Coinbase UK σταμάτησε να υποστηρίζει το Zcash. Πριν λίγες μέρες, η OKEx OKEx Korea έπαψε να υποστηρίζει τα Monero, Dash, Zcash, ZCache, Horizon και Super Bitcoin.

Ένας ερευνητής είπε ότι αυτό εμποδίζει την ύπαρξη των privacy coins. Ο ίδιος προβλέπει ότι και άλλες exchange πλατφόρμες θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα cryptocurrencies στο μέλλον.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο πρόβλημα στην cryptocurrency αγορά. Η αξία των νομισμάτων έχει πέσει πολύ. Το Monero έχει παρουσιάσει πτώση 30%, ενώ το Dash έχει μειωθεί κατά 40% και το Zcash κατά 50%.

Τα privacy coins έχουν γίνει πολλές φορές θέμα συζήτησης. Η Europol έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με τα Monero, Zcash και Bitcoin, λόγω της χρήσης του σε εγκληματικές δραστηριότητες. Οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι τα cryptocurrencies δεν μπορούν να εντοπιστούν εύκολα και τα χρησιμοποιούν για τις απάτες τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολύ σοβαρά εγκλήματα, όπως για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

“Υπάρχει δυνατότητα να εντοπίσουμε μερικά privacy coins, αλλά σίγουρα υπάρχουν μεγάλα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί από το σχεδιασμό”, δήλωσε ένας ερευνητής.

Η ομάδα προγραμματιστών πίσω από το Monero, δήλωσε ότι υπάρχει μια λειτουργία (view keys), που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις συναλλαγές. Επομένως, υπάρχει τρόπος ελέγχου.

Τόσο οι προγραμματιστές του Monero, όσο και οι προγραμματιστές άλλων cryptocurrencies δηλώνουν ότι μπορούν να συμμορφωθούν πλήρως με τους κανόνες της Financial Action Task Force (FATF).

“Το Dash είναι πανομοιότυπο με το Bitcoin και είναι 100% ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις”, δήλωσε ο Ryan Taylor, διευθύνων σύμβουλος της Dash Core Group Inc.

Οι προγραμματιστές του Zcash τονίζουν ότι το cryptocurrency τους διαθέτει ένα χαρακτηριστικό, που δεν έχουν πολλά άλλα νομίσματα. Οι πληροφορίες του δικαιούχου και του αποστολέα μπορούν να επισυναφθούν στις συναλλαγές. Επομένως, λειτουργεί σύμφωνα με το νέο κανόνα της FATF.

Ένας υποστηρικτής του Zcash δήλωσε: “Πιστεύω ότι είναι πιο συμβατό με τις συστάσεις της FATF από ό,τι τα περισσότερα cryptocurrencies εκεί έξω”. Επίσης, είπε ότι οι exchange πλατφόρμες θα μπορούσαν να απαιτήσουν από τους χρήστες να χρησιμοποιούν φανερές διευθύνσεις στο Zcash και να μην επιλέγουν τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που προσφέρουν περισσότερη μυστικότητα.

Τα privacy coins εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή και οι υποστηρικτές τους δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εμπλέκεται πολύ σε αυτόν τον τομέα.

Πριν λίγες μέρες, η Binance, η μεγαλύτερη exchange πλατφόρμα, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τα Monero, Zcash και Dash. Η Binance έχει έδρα τη Μάλτα, η οποία είναι μέλος της Moneyval, ενός μηχανισμού που καταπολεμά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συνδέεται με τη FATF.

Η FATF θα ελέγξει αν τα κράτη-μέλη της εφαρμόζουν τους νέους κανονισμούς της. Η μη συμμόρφωση σε αυτούς θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο των exchange πλατφορμών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS