ΑρχικήUpdatesRescatux GNU/Linux live σώστε το σύστημά σας

Rescatux GNU/Linux live σώστε το σύστημά σας

Το Rescatux είναι μια live διανομή GNU/Linux βασισμένη στο Debian. Η διανομή συμπεριλαμβάνει έναν γραφικό οδηγό για τη διάσωση κατεστραμμένων εγκαταστάσεων GNU/Linux.

Εκτός όμως από αυτό υπάρχουν κι άλλες διαθέσιμες επιλογές διάσωσης που συμπεριλαμβάνουν την επαναφορά του GRUB boot loader μετά από κάποια εγκατάσταση των Windows, την επαναφορά του κωδικών πρόσβασης σε συστήματα Linux και Windows αλλά και ελέγχους σε συστήματα αρχείων Linux.Rescatux

Το τελευταίο development snapshot, Rescatux 0.72 Beta1, βασίζεται στο Debian 10 Buster και φέρνει αρκετές επιδιορθώσεις και βελτιώσεις.

“Αυτή είναι μια άλλη beta έκδοση του Rescatux. Η νέα αυτή έκδοση διαθέτει δύο σημαντικές επιδιορθώσεις: Η ανάκτηση του GRUB στις διανομές έρχεται με δυνατότητα tmpfs, όπως το Ubuntu.Κάποια συστήματα UEFI με απενεργοποιημένη τη λειτουργία Secure Boot που παρουσίαζαν crash στο Rescapp δεν το κρασάρουν πλέον.

Επιτέλους το Rescapp menu έχει αλλάξει. Το UEFI boot menu αλλά και το BIOS boot menu λειτουργούν. Έχει προστεθεί το πακέτο xterm έτσι ώστε να μπορούν να ανοίξουν τα εξωτερικά προγράμματα μέσα από το rescapp. Μετακινήσαμε το testdisk package dependency από το Rescapp στο Rescatux.Το background και τα boot menus βελτιώθηκαν. Χρησιμοποιούμε το Debian Buster που τώρα είναι επίσημα stable.”

Η ανακοίνωση της νέας έκδοσης περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Download: rescatux-0.72-beta1.iso (705MB, MD5).

_____________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS