ΑρχικήsecurityΟ Tor απορρίπτει τους end-of-life κόμβους από προεπιλογή

Ο Tor απορρίπτει τους end-of-life κόμβους από προεπιλογή

κόμβους Η Tor Project ανακοίνωσε ότι η επόμενη stable έκδοση του Tor browser θα απορρίψει από προεπιλογή τους end-of-life κόμβους.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 6.000 κόμβοι στο δίκτυο Tor. Μερικοί τρέχουν λογισμικά από τη σειρά 0.2.4.x, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013.

Η Tor Project αποφάσισε να απορρίψει τους End-of-Life κόμβους, επειδή επηρεάζουν αρνητικά το δίκτυο, και κυρίως τη σταθερότητα και την ασφάλειά του. Επιπλέον, εμποδίζουν την κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών.

“Ένα παράδειγμα είναι το Denial of Service defenses, που κυκλοφορήσαμε στις αρχές του 2018 ως μια άμεση αντίδραση σε μια Denial of Service επίθεση μεγάλης κλίμακας, που πραγματοποιήθηκε στο δίκτυο. Δυστυχώς, η άμυνα αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για τους κόμβους, που εκτελούν υποστηριζόμενες εκδόσεις”, λέει η Tor Project.

Έτσι, η ομάδα πίσω από το Tor έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την αφαίρεση των End-of-Life κόμβων. Έχει έρθει σε επικοινωνία με τους χειριστές των κόμβων, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και τους έχει ζητήσει να κάνουν αναβαθμίσεις.

Αυτή τη στιγμή, αυτοί οι κόμβοι αποτελούν περίπου το 12% του συνολικού bandwidth.

“Αναμένουμε μια μικρή επίδραση στο μέγεθος του δικτύου” ανέφερε η Tor Project.

Από αυτή την εβδομάδα, οι 9 directory authorities θα αρχίσουν να απορρίπτουν τους End-Of-Life κόμβους.

Η επόμενη stable έκδοση του Tor θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο Νοέμβριο. Η έκδοση αυτή θα απορρίψει τους κόμβους από προεπιλογή. Όμως, μέχρι τότε η Tor Project θα αφαιρέσει τουλάχιστον 800 κόμβους.

Οι χειριστές των κόμβων θα είναι σε θέση να ενταχθούν στο δίκτυο, μετά την αναβάθμιση σε μια από τις υποστηριζόμενες εκδόσεις.

“Η υποστήριξη από τους χειριστές κόμβων είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί το δίκτυο υγιές. Οι χειριστές πρέπει να ενημερώνουν τους κόμβους και τα μηχανήματά τους. Οι κόμβοι είναι η ραχοκοκαλιά όλων των λογισμικών που βασίζονται στο Tor και κάθε χειριστής βοηθά πολύ στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας των χρηστών σε όλο τον κόσμο. Ένα απλό ευχαριστώ δεν αρκεί», δήλωσε η Tor Project.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS