ΑρχικήsecurityΚυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τα Google Alerts για να εξαπλώσουν malware

Κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τα Google Alerts για να εξαπλώσουν malware

Οι κυβερνοεγκληματίες βρήκαν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τα Google Alerts για να παγιδεύσουν τα θύματα σε απάτες ή να προωθήσουν malware προγράμματα.

Ο CEO του Computer Bleeping, Lawrence Abrams διαπίστωσε ότι οι hacker δημιουργούν κακόβουλα sites στο Google, με στόχο να αποστέλλονται μέσω email σε άτομα που έχουν ορίσει τα alerts για κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Οι κακόβουλες σελίδες δημιουργούνται χρησιμοποιώντας δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά και βασίζονται σε καυτά θέματα.

Google Alerts

“Για παράδειγμα, καθώς δημοσιεύουμε πολλές ειδήσεις ransomware, έχω ορίσει την ρύθμιση Google Alert για το Ransomware. Γνωρίζοντας ότι οι χρήστες είναι απελπισμένοι για αποκρυπτογράφους, οι hacker δημιουργούν ψεύτικες σελίδες spam που περιέχουν κείμενα με λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο αποκρυπτογράφο που μπορεί να επηρεάζουν πολλούς χρήστες  την συγκεκριμένη στιγμή”, γράφει ο Abrams.

Όταν ο χρήστης πατήσει κλικ στην ειδοποίηση στο email ή ακόμα και αν πατήσει το κλικ σε μια κακόβουλη σελίδα στην αναζήτηση στο Google, μεταφέρεται στον κακόβουλο ιστότοπο.

Οι άνθρωποι πίσω από αυτές τις απάτες δημιουργούν ψεύτικες σελίδες που επικεντρώνονται σε μια ποικιλία θεμάτων που κυμαίνονται από την τεχνολογία, την ψυχαγωγία μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, σημείωσε ο Abrams.

“Ο καλύτερος τρόπος να προστατευθείτε από αυτούς τους τύπους ιστότοπων χαμηλής ποιότητας και κακόβουλων λειτουργιών είναι να καθορίσετε ότι θέλετε μόνο τα “best results”κατά τη δημιουργία της ειδοποίησης. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί με τις επιλογές ειδοποίησης στην κορυφή της σελίδας Google Alerts,” πρότεινε ο Abrams.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS