ΑρχικήsecurityRansomware: Μεγάλη απειλή για τις εταιρείες,σύμφωνα με την Risksense!

Ransomware: Μεγάλη απειλή για τις εταιρείες,σύμφωνα με την Risksense!

Η RiskSense, είναι μια εταιρεία cyber risk management. Αποκάλυψε πρόσφατα τη λίστα των κορυφαίων ευπαθειών οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πολλές επιθέσεις ransomware που απευθύνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η RiskSense δημοσίευσε τα ευρήματά της στην έκθεση που ονομάστηκε RiskSense Spotlight Report for Enterprise Ransomware.

ransomware

Το report της Risksense περιείχε δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως τα ευρήματα των ερευνητών της εταιρείας. Στο τέλος εντόπισε 57 ευπάθειες, που χρησιμοποιούνται συνήθως από ransomware και που εξακολουθούν να γίνονται exploited μέχρι και σήμερα.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι το 65% των επιθέσεων αφορούσαν υψηλής αξίας μέσα όπως data servers, ενώ περίπου το 35% των επιθέσεων εκμεταλλεύονταν παλαιότερα τρωτά σημεία. Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι ευπάθειες του WannaCry χρησιμοποιούνται πολύ συχνά μέχρι και σήμερα. Το report έδειξε ότι οι ransomware επιθέσεις για το 2018, κόστισαν για την εκάστοτε εταιρεία το υπέρογκο ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Risksense πρωτίστως γνωστή ως CAaNES,ιδρύθηκε το 2006 από τον Srinivas Mukkamala. Ο ρόλος της εταιρείας, είναι να βοηθά τους ιδιωτικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς να ανακαλύψουν τα cyber risks, ενώ παρέχει σαφείς οδηγίες αποκατάστασης για την επίλυσή τους. Η τεχνική ομάδα του RiskSense συνεργάστηκε με το Υπουργείο Άμυνας και την Κοινοτική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στα cyberattacks ως μέρος του έργου CACTUS (Computational Analysis of Cyber ​​Terrorism against USA).ransomware

 

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Srinivas Mukkamala, το γεγονός ότι οι hackers εκμεταλλεύονται τις παλαιότερες ευπάθειες και εκείνες που μπορεί να έχουν χαμηλή βαθμολογία επικινδυνότητας, αποδεικνύει το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο για έναν οργανισμό να γίνει στόχος μιας ransomware επίθεσης.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS