Πέμπτη, 9 Απριλίου, 10:26
Αρχική inet Firefox Quantum, φεύγει και έρχεται ο Firefox Browser

Firefox Quantum, φεύγει και έρχεται ο Firefox Browser

Ο περιηγητής ιστού Firefox έχει αλλάξει μερικά ονόματα από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο πειραματικό build το 2002.

Αρχικά η Mozilla χρησιμοποίησε το όνομα Phoenix, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω μιας διαφωνίας της με την Phoenix Technologies. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το όνομα Firebird, και όταν αργότερα αποφάσισε να το εγκαταλείψει, χρησιμοποίησε το όνομα Firefox που είναι το τρίτο και τελευταίο όνομα του προγράμματος περιήγησης για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυκλοφορία του Firefox 57 έφερε άλλη μια αλλαγή στο όνομα, ή καλύτερα, μια προσθήκη αφού η Mozilla ονόμασε το πρόγραμμα περιήγησης Firefοx Quantum με αυτή την έκδοση.

Το όνομα Quantum επιλέχθηκε επειδή την εποχή για να προωθήσει τις νέες τεχνολογίες του προγράμματος περιήγησης που βελτίωναν κατά πολύ τις αποδόσεις του Firefοx. Απώτερος στόχος φυσικά του νέου brand name ήταν να αντιστρέψει την τάση εγκατάλειψης  του Firefox από τους χρήστες που  επέλεγαν τον Chrome.

Firefox

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, η οθόνη του about του σημερινού browser αναφέρει ακόμα την ονομασία Quantum.

Από τον Firefox 70 και μετά στο about δεν θα εμφανίζεται πλέον η ονομασία Quantum και ο περιηγητής της Mozilla θα αναφέρεται απλά σαν Firefοx Browser. Η ονομασία Firefοx Browser, εμφανίζεται ήδη στις  εκδόσεις Nightly και Developer.

- Advertisement -

Όπως θα παρατηρήσετε στην παρακάτω εικόνα, εκτός από το όνομα η Mozilla λανσάρει και ένα νέο λογότυπο:

Firefox

Το νέο λογότυπο που επέλεξε η Mozilla για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox θα εμφανιστεί σιγά σιγά στην σελίδα λήψης, αλλά και στον επίσημο ιστότοπο της Mozilla.

Γιατί Firefox Browser και όχι Firefοx Quantum ή απλά ο Firefοx; Ήταν σαφές από το ξεκίνημα του Quantum ότι ήταν απλά ένα προσωρινό όνομα για να τονίσει τις σημαντικές αλλαγές στις νέες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης.

Μια απλή ονομασία Firefοx δεν θα είχε νόημα πια, καθώς υπάρχουν ένα σωρό projects που χρησιμοποιούν το brandname του Firefox. H Mozilla αναπτύσσει ήδη τα projects Firefοx Monitor, Firefοx Send, Firefοx Lockwise και σχεδιάζει να ξεκινήσει το Firefοx Proxy, στο μέλλον.

Έτσι για να ξεχωρίζει το πρόγραμμα περιήγησης, η Mozilla χρησιμοποιεί το όνομα browser.

Το Mozilla σχεδιάζει εμφανίσει τις αλλαγές με την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης Firefox 70. Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση στις 23 Οκτωβρίου του 2019 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...