Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:00
Αρχική inet Firefox Quantum, φεύγει και έρχεται ο Firefox Browser

Firefox Quantum, φεύγει και έρχεται ο Firefox Browser

Ο περιηγητής ιστού Firefox έχει αλλάξει μερικά ονόματα από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο πειραματικό build το 2002.

Αρχικά η Mozilla χρησιμοποίησε το όνομα Phoenix, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω μιας διαφωνίας της με την Phoenix Technologies. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το όνομα Firebird, και όταν αργότερα αποφάσισε να το εγκαταλείψει, χρησιμοποίησε το όνομα Firefox που είναι το τρίτο και τελευταίο όνομα του προγράμματος περιήγησης για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κυκλοφορία του Firefox 57 έφερε άλλη μια αλλαγή στο όνομα, ή καλύτερα, μια προσθήκη αφού η Mozilla ονόμασε το πρόγραμμα περιήγησης Firefοx Quantum με αυτή την έκδοση.

Το όνομα Quantum επιλέχθηκε επειδή την εποχή για να προωθήσει τις νέες τεχνολογίες του προγράμματος περιήγησης που βελτίωναν κατά πολύ τις αποδόσεις του Firefοx. Απώτερος στόχος φυσικά του νέου brand name ήταν να αντιστρέψει την τάση εγκατάλειψης  του Firefox από τους χρήστες που  επέλεγαν τον Chrome.

Firefox

Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, η οθόνη του about του σημερινού browser αναφέρει ακόμα την ονομασία Quantum.

Από τον Firefox 70 και μετά στο about δεν θα εμφανίζεται πλέον η ονομασία Quantum και ο περιηγητής της Mozilla θα αναφέρεται απλά σαν Firefοx Browser. Η ονομασία Firefοx Browser, εμφανίζεται ήδη στις  εκδόσεις Nightly και Developer.

Όπως θα παρατηρήσετε στην παρακάτω εικόνα, εκτός από το όνομα η Mozilla λανσάρει και ένα νέο λογότυπο:

Firefox

Το νέο λογότυπο που επέλεξε η Mozilla για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox θα εμφανιστεί σιγά σιγά στην σελίδα λήψης, αλλά και στον επίσημο ιστότοπο της Mozilla.

Γιατί Firefox Browser και όχι Firefοx Quantum ή απλά ο Firefοx; Ήταν σαφές από το ξεκίνημα του Quantum ότι ήταν απλά ένα προσωρινό όνομα για να τονίσει τις σημαντικές αλλαγές στις νέες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης.

Μια απλή ονομασία Firefοx δεν θα είχε νόημα πια, καθώς υπάρχουν ένα σωρό projects που χρησιμοποιούν το brandname του Firefox. H Mozilla αναπτύσσει ήδη τα projects Firefοx Monitor, Firefοx Send, Firefοx Lockwise και σχεδιάζει να ξεκινήσει το Firefοx Proxy, στο μέλλον.

Έτσι για να ξεχωρίζει το πρόγραμμα περιήγησης, η Mozilla χρησιμοποιεί το όνομα browser.

Το Mozilla σχεδιάζει εμφανίσει τις αλλαγές με την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης Firefox 70. Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση στις 23 Οκτωβρίου του 2019 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....