ΑρχικήinetFirefox Send δωρεάν, κρυπτογραφημένη υπηρεσία sharing

Firefox Send δωρεάν, κρυπτογραφημένη υπηρεσία sharing

Το ίδρυμα Mozilla διέθεσε σήμερα το Firefox Send, μια δωρεάν, κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων, προσβάσιμη από όλα τα προγράμματα περιήγησης στο send.firefox.com.

Firefox Send

Η υπηρεσία λειτουργεί ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων που υπάρχει στο διαδίκτυο. Επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν ένα αρχείο στους διακομιστές της Mozilla και τους επιτρέπει να το μοιράζονται με τους φίλους τους μέσω ενός συνδέσμου.

Όλα τα αρχεία που έχουν ανέβει στους διακομιστές της Mozilla είναι κρυπτογραφημένα, σύμφωνα με τους προγραμματιστές.

Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν τα αρχεία να λήγουν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή μετά από ένα ορισμένο αριθμό λήψεων. Τα αρχεία που έχουν ανέβει μπορούν επίσης να προστατεύονται από έναν κωδικό πρόσβασης τον οποίο μπορεί να δίνει ο ιδιοκτήτης του αρχείου σε όποιον επιλέγει να το κατεβάσει, αποφεύγοντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη λήψη ευαίσθητων δεδομένων.

Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν ένα ή και περισσότερα αρχεία ταυτόχρονα. Από προεπιλογή, η υπηρεσία υποστηρίζει αρχεία μεγέθους έως και 1GB, αλλά αν πραγματοποιήσετε εγγραφή ή χρησιμοποιήσετε ένα λογαριασμό του Firefox, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία μεγέθους έως και 2.5GB.

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις sharing στο cloud, αλλά σας προσφέρουμε πιο ιδιωτικές και ασφαλείς επιλογές. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς με το Send”, δήλωσε ο Nick Nguyen, αντιπρόεδρος του τμήματος Firefox Product της Mozilla.

“Όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες του Firefox, το Send είναι Private By Design, δηλαδή όλα τα αρχεία σας προστατεύονται.”

Το Firefοx Send είναι προς το παρόν διαθέσιμο μέσω της πύλης send.firefox.com, αλλά η Mozilla δήλωσε ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και σαν εφαρμογή Android (beta) μετά από αυτή την εβδομάδα.
Οι προγραμματιστές του ιδρύματος Mozilla άρχισαν να αναπτύσσουν το project Firefox Send από το 2017.

____________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS