Τρίτη, 26 Μαΐου, 22:53
Αρχική inet Check Point: ransomware σε κάμερες DSLR

Check Point: ransomware σε κάμερες DSLR

Η Check Point Research, το τμήμα έρευνας της Check Point Software Technologies Ltd., αποκάλυψε ότι, η συνδεσιμότητα των σύγχρονων φωτογραφικών μηχανών με το Wi-Fi καθώς και η χρήση των USB ports που διαθέτουν, τις καθιστά ευάλωτες σε επιθέσεις από ransomwares και malwares.

Check Point: ransomware σε κάμερες DSLR

Είναι γνωστό οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές δεν χρησιμοποιούν πλέον φιλμ για τη λήψη και την αναπαραγωγή εικόνων, η Διεθνής Ένωση Βιομηχανίας Απεικόνισης (I3A) ανέπτυξε ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο, γνωστό ως Πρωτόκολλο Μεταφοράς Εικόνας (PTP), για τη μεταφορά ψηφιακών εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή στον υπολογιστή. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, αρχικά επικεντρώθηκε στη μεταφορά εικόνων, πλέον όμως έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές εντολές που υποστηρίζουν τα πάντα, από τη λήψη ζωντανής εικόνας έως την αναβάθμιση του firmware της κάμερας.

H Check Point Research αποφάσισε, χρησιμοποιώντας μια κάμερα, να εκμεταλλευτεί τα ευάλωτα σημεία του πρωτοκόλλου με σκοπό να μολύνει τη φωτογραφική μηχανή. Για τις ανάγκες της έρευνας, η Check Point χρησιμοποίησε τη φωτογραφική μηχανή Canon EOS 80D DSLR, η οποία υποστηρίζει τόσο USB όσο και Wi-Fi, αναγνωρίζοντας κρίσιμα ευπαθή σημεία στο PTP. Δεδομένου ότι το πρωτόκολλο είναι τυποποιημένο και ενσωματώνεται και σε άλλες μάρκες φωτογραφικών μηχανών, η Check Point θεωρεί ότι παρόμοιες ευπάθειες μπορούν να βρεθούν και σε μηχανές άλλων προμηθευτών.

«Οποιαδήποτε “έξυπνη” συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφικών μηχανών DSLR, είναι ευάλωτη σε επιθέσεις», δήλωσε ο Eyal Itkin, Ερευνητής Ασφάλειας στην Check Point Software Technologies.

Οι κάμερες δεν συνδέονται πλέον απλά στο USB, αλλά στο δίκτυο Wi-Fi και το περιβάλλον που το συνοδεύει. Αυτό τις καθιστά πιο ευάλωτες σε απειλές, καθώς οι επιτιθέμενοι μπορούν να εισάγουν ransomware τόσο στην κάμερα όσο και στον υπολογιστή στον οποίο είναι συνδεδεμένη. Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να υποκλαπούν η να “κλειδωθούν” μέχρι ο χρήστης να πληρώσει λύτρα για να “ξεκλειδώσει” το υλικό.

Ακολουθούν συμβουλές προς τους χρήστες, για την προστασία των φωτογραφικών τους μηχανών από σχετικές απειλές:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική σας μηχανή χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση firmware και εγκαταστήστε τις ενημερώσεις, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες.
  2. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi της κάμερας, όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.
  3. Όταν χρησιμοποιείτε Wi-Fi, προτιμήστε να αξιοποιήσετε την κάμερα ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi, αντί να συνδέσετε τη φωτογραφική μηχανή σας σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.

Η Check Point Research ενημέρωσε την Canon για τις ευπάθειες και οι δύο εταιρείες εργάστηκαν από κοινού για να τις αντιμετωπίσουν και να καλύψουν το κενό ασφαλείας. Η Canon λάνσαρε την «ενημέρωση» ως μέρος μιας επίσημης οδηγίας ασφάλειας που κυκλοφόρησε τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ιαπωνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://research.checkpoint.com/say-cheese-ransomware-ing-a-dslr-camera.

_________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...