Τετάρτη, 8 Απριλίου, 10:16
Αρχική inet Blog και ιστότοπος ή Website: ποια είναι η διαφορά;

Blog και ιστότοπος ή Website: ποια είναι η διαφορά;

Αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα blog ή ένα ιστότοπο ή website, τότε η κατανόηση αυτών των δύο όρων θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.
Παρακάτω θα εξηγήσουμε τι είναι το blog και πώς διαφέρει από ένα παραδοσιακό ιστότοπο ή website.blog

Τι είναι το Blog;

Το blog είναι ένας τύπος ιστότοπου που εμφανίζει το περιεχόμενο με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Δηλαδή ο συγκεκριμένος τύπος ιστοσελίδας εμφανίζει πρώτα το νεότερο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο του ιστολογίου ή blog αναφέρεται συχνά ως καταχωρήσεις, αναρτήσεις ή δημοσιεύσεις.
Τα blοgs συνήθως τρέχουν από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων και παρουσιάζουν πληροφορίες σε ένα στυλ συνομιλίας. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά εταιρικά blοgs που παράγουν τόνους πληροφοριών.
Οι τυπικές αναρτήσεις του blοg ή δημοσιεύσεις περιέχουν και μια ενότητα σχολίων όπου οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν στο άρθρο.

Η ιστορία των Blogs

Τα blogs εξελίχθηκαν από τα ηλεκτρονικά ημερολόγια στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Εκείνη την εποχή, οι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούσαν ήδη προσωπικές ιστοσελίδες που ενημερωνόταν τακτικά με την προσωπική τους ζωή, τις σκέψεις τους και κοινωνικά σχόλια.
Ο όρος weblog χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Αργότερα έγινε “we blog”, και στη συνέχεια απλά “blog.”
Λόγω του αυξανόμενου αριθμού τέτοιων ιστοσελίδων, άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα εργαλεία που διευκόλυναν τους χρήστες να δημιουργούν ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστολόγια. Αυτά τα εργαλεία βοήθησαν στη διάδοση του blogging και κατέστησαν την τεχνολογία προσβάσιμη ακόμα και σε εντελώς αρχάριους χρήστες.
Το 1999 ξεκίνησε η δημοφιλής πλατφόρμα blοg Blοgger.com, η οποία αργότερα αποκτήθηκε από την Google τον Φεβρουάριο του 2003.
Την ίδια χρονιά, η WordPress κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση σαν πλατφόρμα blοgging το Μάιο του 2003. Σήμερα, το λογισμικό της WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blοgging στον κόσμο αφού τροφοδοτεί πάνω από το 30% όλων των ιστοσελίδων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του blog και του ιστοτόπου ή website;

Τα blogs όπως προαναφέραμε είναι ένας τύπος ιστότοπου (website). Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου (blog) και ενός website είναι ότι τα ιστολόγια ενημερώνονται τακτικά με νέο περιεχόμενο που εμφανίζεται σε μια αντίστροφη χρονολογική σειρά (οι νεότερες δημοσιεύσεις πρώτες).
Οι τυπικοί ιστότοποι είναι στατικής φύσης. Το περιεχόμενο είναι οργανωμένο σε σελίδες και δεν ενημερώνεται συχνά. Το blog είναι ένα δυναμικός ιστότοπος και συνήθως ενημερώνεται πιο συχνά. Ορισμένοι blοggers δημοσιεύουν πάρα πολλά νέα άρθρα τη μέρα.
Τα blοgs μπορούν να αποτελούν μέρος ενός ιστότοπου. Πάρα πολύ συχνά, βλέπουμε εταιρείες που διαθέτουν μια ενότητα blog όπου δημοσιεύουν τακτικά περιεχόμενο για να ενημερώσουν τους πελάτες τους.
Με απλά λόγια, όλα τα blοgs μπορούν να είναι ιστότοποι ή μέρος ενός ιστότοπου. Ωστόσο, υπάρχουν ιστότοποι που δεν μπορούν να ονομαστούν (ή δεν περιέχουν) blοg.
Για παράδειγμα, το iGuRu.gr είναι blοg αλλά και ιστότοπος (website). Το website περιέχει στατικό περιεχόμενο με την μορφή σελίδων (about, tos) που δημοσιεύεται σε μη-blog μορφή.

Τα blοgs περιέχουν άρθρα που οργανώνονται σε κατηγορίες ή σε ετικέτες (tags). Από την άλλη, οι ιστότοποι χρησιμοποιούν σελίδες οργανωμένες για να προβάλλουν στατικό περιεχόμενο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ψεύτικα Zoom installers χρησιμοποιούνται για τη διανομή malware

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται την αυξημένη δημοτικότητα της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων Zoom για τη διανομή installers που...

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...