Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:00
Αρχική inet Blog και ιστότοπος ή Website: ποια είναι η διαφορά;

Blog και ιστότοπος ή Website: ποια είναι η διαφορά;

Αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα blog ή ένα ιστότοπο ή website, τότε η κατανόηση αυτών των δύο όρων θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.
Παρακάτω θα εξηγήσουμε τι είναι το blog και πώς διαφέρει από ένα παραδοσιακό ιστότοπο ή website.blog

Τι είναι το Blog;

Το blog είναι ένας τύπος ιστότοπου που εμφανίζει το περιεχόμενο με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Δηλαδή ο συγκεκριμένος τύπος ιστοσελίδας εμφανίζει πρώτα το νεότερο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο του ιστολογίου ή blog αναφέρεται συχνά ως καταχωρήσεις, αναρτήσεις ή δημοσιεύσεις.
Τα blοgs συνήθως τρέχουν από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων και παρουσιάζουν πληροφορίες σε ένα στυλ συνομιλίας. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά εταιρικά blοgs που παράγουν τόνους πληροφοριών.
Οι τυπικές αναρτήσεις του blοg ή δημοσιεύσεις περιέχουν και μια ενότητα σχολίων όπου οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν στο άρθρο.

Η ιστορία των Blogs

Τα blogs εξελίχθηκαν από τα ηλεκτρονικά ημερολόγια στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Εκείνη την εποχή, οι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούσαν ήδη προσωπικές ιστοσελίδες που ενημερωνόταν τακτικά με την προσωπική τους ζωή, τις σκέψεις τους και κοινωνικά σχόλια.
Ο όρος weblog χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Αργότερα έγινε “we blog”, και στη συνέχεια απλά “blog.”
Λόγω του αυξανόμενου αριθμού τέτοιων ιστοσελίδων, άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα εργαλεία που διευκόλυναν τους χρήστες να δημιουργούν ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστολόγια. Αυτά τα εργαλεία βοήθησαν στη διάδοση του blogging και κατέστησαν την τεχνολογία προσβάσιμη ακόμα και σε εντελώς αρχάριους χρήστες.
Το 1999 ξεκίνησε η δημοφιλής πλατφόρμα blοg Blοgger.com, η οποία αργότερα αποκτήθηκε από την Google τον Φεβρουάριο του 2003.
Την ίδια χρονιά, η WordPress κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση σαν πλατφόρμα blοgging το Μάιο του 2003. Σήμερα, το λογισμικό της WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα blοgging στον κόσμο αφού τροφοδοτεί πάνω από το 30% όλων των ιστοσελίδων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του blog και του ιστοτόπου ή website;

Τα blogs όπως προαναφέραμε είναι ένας τύπος ιστότοπου (website). Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου (blog) και ενός website είναι ότι τα ιστολόγια ενημερώνονται τακτικά με νέο περιεχόμενο που εμφανίζεται σε μια αντίστροφη χρονολογική σειρά (οι νεότερες δημοσιεύσεις πρώτες).
Οι τυπικοί ιστότοποι είναι στατικής φύσης. Το περιεχόμενο είναι οργανωμένο σε σελίδες και δεν ενημερώνεται συχνά. Το blog είναι ένα δυναμικός ιστότοπος και συνήθως ενημερώνεται πιο συχνά. Ορισμένοι blοggers δημοσιεύουν πάρα πολλά νέα άρθρα τη μέρα.
Τα blοgs μπορούν να αποτελούν μέρος ενός ιστότοπου. Πάρα πολύ συχνά, βλέπουμε εταιρείες που διαθέτουν μια ενότητα blog όπου δημοσιεύουν τακτικά περιεχόμενο για να ενημερώσουν τους πελάτες τους.
Με απλά λόγια, όλα τα blοgs μπορούν να είναι ιστότοποι ή μέρος ενός ιστότοπου. Ωστόσο, υπάρχουν ιστότοποι που δεν μπορούν να ονομαστούν (ή δεν περιέχουν) blοg.
Για παράδειγμα, το iGuRu.gr είναι blοg αλλά και ιστότοπος (website). Το website περιέχει στατικό περιεχόμενο με την μορφή σελίδων (about, tos) που δημοσιεύεται σε μη-blog μορφή.

Τα blοgs περιέχουν άρθρα που οργανώνονται σε κατηγορίες ή σε ετικέτες (tags). Από την άλλη, οι ιστότοποι χρησιμοποιούν σελίδες οργανωμένες για να προβάλλουν στατικό περιεχόμενο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...