ΑρχικήinetAndroid 10: Αυτά είναι κάποια από τα κρυμμένα χαρακτηριστικά τους!

Android 10: Αυτά είναι κάποια από τα κρυμμένα χαρακτηριστικά τους!

Η τελευταία έκδοση των Android έχει κυκλοφορήσει για περισσότερο από μία εβδομάδα και η αναζήτηση για τις κρυφές λειτουργίες συνεχίζεται.

Android

  • Πώς να εμφανίσετε το app menu.

Προσπαθώντας να μιμηθεί τον τρόπο περιήγησης των iPhone, η Google δυσκόλεψε τους υποστηρικτές του Android, αλλάζοντας μία βασική του λειτουργία. Κάνοντας swipe από την αριστερή πλευρά το τηλέφωνο, πλέον επιστρέφει στην προηγούμενη οθόνη αντί να ανοίγει το μενού του εκάστοτε application. Mπορείτε φυσικά να αφήσετε το δάχτυλό σας στην αριστερή άκρη για μερικά δευτερόλεπτα και τότε παρουσιάζεται μία προεπισκόπηση του sidebar menu.

  • Ειδοποίηση για πιθανώς προσβεβλημένο USB.

Με την αναβάθμιση σε Android 10 το τηλέφωνό σας μπορεί να αναγνωρίσει υγρασία ή θραύσματα που πιθανώς να μπλοκάρουν την θύρα USB. Όταν υπάρχουν τέτοιες ειδοποιήσεις θα ήταν καλύτερα να την καθαρίσετε άμεσα για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα κατά τη φόρτιση ή τη σύνδεση με άλλες USB συσκευές.

  • Πεδίο αναζήτησης στη σελίδα app info.

Οι χρήστες Android, καθώς και η ίδια η Google, φαίνονται να είναι λάτρεις της αναζήτησης. Ήδη υπάρχουν μπάρες αναζήτησης στα περισσότερα μενού ενός Android software και τώρα ήρθε να προστεθεί και σε ένα από τα μενού που χρειάζονταν οπωσδήποτε, στη λίστα των apps.

  • Πεδίο ελέγχου στις μουσικές ειδοποιήσεις.

Η δυνατότητα να προχωρήσετε ένα κομμάτι που ακούτε έστω και λίγα δευτερόλεπτα μπροστά ή πίσω, ήρθε να προστεθεί στη λίστα των λειτουργιών του Android 10.

  • Νέος τρόπος σίγασης ειδοποιήσεων.

Οι ειδοποιήσεις είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθείτε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή, αλλά κάποιες φορές δεν είναι απαραίτητες. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε μία συνάντηση. Κρατώντας, λοιπόν, επιλεγμένες τις ειδοποιήσεις με το δάχτυλό σας, μπορείτε να τις βάλετε στη σίγαση.

Android

  • Κατάσταση μπαταρίας στην περιοχή των ειδοποιήσεων. 

Κάνοντας swipe προς τα κάτω, για να δείτε το μενού των γρήγορων ενεργειών, αν παρατηρήσετε στο πάνω δεξιά μέρος παρουσιάζεται ο χρόνος ζωής που απομένει στην μπαταρία σας.

  • Προγραμματισμός εξοικονόμησης μπαταρίας.

Μπορείτε, πλέον, να επιλέξετε κριτήρια βάση των οποίων θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση για την εξοικονόμηση μπαταρίας. Αν πάτε στα Settings > Βattery > Βattery Saver > Setting schedule υπάρχει ακόμα και η επιλογή “based on your routine”.

  • Αναίρεση διαγραφής app.

Πλέον όταν διαγράφετε μία εφαρμογή στο Home screen το Android 10, σας παρουσιάζεται η επιλογή αναίρεσης, την οποία μπορείτε να επιλέξετε ώστε να αναιρέσετε την εν λόγω διαγραφή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS