ΑρχικήsecurityKIPS: Το νέο game της Kaspersky που ήρθε για να σώσει τις...

KIPS: Το νέο game της Kaspersky που ήρθε για να σώσει τις επιχειρήσεις!

Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστιους κινδύνους αναφορικά με το cybersecurity, καθώς πολύ συχνά παρακάμπτουν την ασφάλεια στο internet. Aυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αφού οι υπεύθυνοι δεν εκτιμούν πάντα όπως πρέπει τι διακυβεύεται με αυτούς τους κινδύνους. Αυτό προσδοκά να αλλάξει τώρα, το νέο “Interactive Protection Simulation” ή KIPS όπως λέγεται, που δημιούργησε η εταιρεία ασφάλειας Kaspersky.

KIPS

Στην ουσία, το KIPS λειτουργεί σαν ένα ψηφιακό board game. Δημιουργεί ομάδες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για το cybersecurity πλασματικών εταιρειών που έχουν 200.000 δολάρια μηνιαία έσοδα. Η κάθε ομάδα διαχειρίζεται budget 200.000 δολαρίων και έχει περιορισμένο χρόνο για να αντιμετωπίσει τα πλασματικά προβλήματα. Στο τέλος κάθε γύρου, οι παίκτες κάθε ομάδας μαθαίνουν αν κατάφεραν να διαφυλάξουν τα έσοδα της ομάδας τους ή αν δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα. Νικήτρια είναι αυτή, που κατάφερε να διατηρήσει τα περισσότερα έσοδα στη διάρκεια 5 γύρων.

Οι παίκτες του Interactive Protection Simulation της Kaspersky, δεν χρειάζεται να φτιάχνουν τείχη προστασίας, όμως πρέπει να αποφασίσουν πότε και αν θα χρειαστεί να ξοδέψουν χρήματα από το budget τους. Στην πράξη, καλούνται να αποφασίσουν αν θα δαπανήσουν χρήματα στην άμυνα ή στην πρόληψη των επιθέσεων. Όσοι παίκτες του KIPS αποφασίσουν να μην ξοδέψουν χρήματα σε σημαντικά ζητήματα cybersecurity, πολύ σύντομα θα το μετανιώσουν. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες ενδέχεται να χρειαστεί να κάνουν τα πάντα, από την εγκατάσταση τείχους προστασίας εφαρμογών web, μέχρι patch για servers και εκπαίδευση υπαλλήλων.

KIPS

Το σημαντικό είναι, ότι δεν υπάρχουν πάντα προφανείς λόγοι ή λύσεις για κάθε απειλή που συναντούν οι παίκτες στο παιχνίδι. Εννοείται ότι η διαχείριση των χρηματικών πόρων δε θα είναι η μοναδική ασχολία των παικτών. Στο KIPS της Kaspersky, θα κληθούν να πραγματοποιήσουν και τις απλές καθημερινές διαδικασίες, όπως αλλαγές των passwords, παρακολούθησης των accounts κτλ.

Προφανώς, έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδόσεις του KIPS, για να καλύψουν τα διαφορετικά τμήματα των εταιρειών. Δε θα ήταν δυνατό να παίζουν όλοι την ίδια έκδοση, καθώς δεν ανήκουν όλοι στους ίδιους κλάδους. Έτσι, κάθε έκδοση του παιχνιδιού δέχεται και διαφορετικούς τύπους επιθέσεων.

Σκοπός του Interactive Protection Simulation της Kaspersky, είναι να αντιμετωπίσει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις cybersecurity για τις επιχειρήσεις. Αυτή δεν είναι άλλη, από την λανθασμένη διαχείριση της ασφάλειας, από τη μεριά των υπαλλήλων. Φυσικά, δεν είναι μόνο τα στελέχη που μπορεί να μην είναι ενήμεροι για το cybersecurity. Τέτοια περιστατικά μπορούν να προκύψουν εξαιτίας της απροσεξίας των εργαζομένων ή επειδή είναι πολύ φοβισμένοι να αναφέρουν λάθη στους ανωτέρους τους.

Το site της Kaspersky, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το KIPS αλλά και τις πρόσθετες υπηρεσίες κατάρτισης, που αφορούν την ευαισθητοποίηση σχετικά με το cybersecurity.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS