ΑρχικήsecurityΑποφύγετε το σεξ μπροστά από μια Smart TV για να μη το...

Αποφύγετε το σεξ μπροστά από μια Smart TV για να μη το μετανιώσετε!

Αν διάθετε μια Smart Tv καλό θα ήταν να προσέχετε τους ιστοτόπους που επισκέπτεστε και, επίσης, να αποφύγετε το σεξ στο χώρο του σπιτιού που την έχετε τοποθετήσει. Γιατί σας το αναφέρουμε αυτό; Το περιστατικό που ακολουθεί ίσως σας θορυβήσει λίγο.

σεξ

Ο Rajesh Kumar* είχε τη συνήθεια να παρακολουθεί πορνό στην Smart TV του και συχνά επισκεπτόταν ιστοσελίδες ενηλίκων. Πρόσφατα, ο παντρεμένος άνδρας έμεινε άναυδος όταν ανακάλυψε ένα βίντεο με ιδιωτικές στιγμές εκείνου και της συζύγου του σε έναν ιστότοπο για ενηλίκους.

Οι εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν την υπόθεση τελικά ανακάλυψαν ότι η έξυπνη τηλεόραση στο δωμάτιό του ήταν χακαρισμένη και οι hackers είχαν ενεργοποιήσει εξ ‘αποστάσεως τη λειτουργία της κάμερας με αποτέλεσμα να τραβάνε βίντεο και φωτογραφίες, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει.

Ο νεαρός άνδρας τρομοκρατημένος από το περιστατικό αποφάσισε να απευθυνθεί σε ειδικούς ασφαλείας και όχι στην αστυνομία, λόγω ντροπής. Οι security experts διερεύνησαν το δωμάτιο του Rajesh*, όπου το βίντεο τραβήχτηκε, αλλά δεν βρήκαν καμία κρυφή κάμερα.

σεξ

Αξίζει αν σημειώσουμε ότι ακόμη και εκείνοι, αρχικά, έδειχναν προβληματισμένοι από το πώς το βίντεο θα μπορούσε να έχει καταγραφεί και στη συνέχεια να γίνει upload σε απευθείας σύνδεση.

Στη συνέχεια, το μυστήριο έλυσε η Smart TV που βρισκόταν στο δωμάτιο και κατέγραφε τις σκηνές του σεξ.

Οι επακόλουθες έρευνες αποκάλυψαν ότι επειδή ο Rajesh * επισκεπτόταν ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ένας hacker παραβίασε την τηλεόραση του– όπως ακριβώς γίνεται στους υπολογιστές – και χρησιμοποίησε την ενσωματωμένη κάμερα για να καταγράψει τον χώρο. Επειδή η τηλεόραση ήταν ενεργοποιημένη με WiFi, το εγγεγραμμένο βίντεο φορτώθηκε online.

Ο Rajesh* με την βοήθεια των ειδικών, κατήργησε το βίντεο από το διαδίκτυο.

Το περιστατικό θέτει ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με το πόσο η νέα τεχνολογία μπορεί να εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους. Αρκετοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις τηλεοράσεις τους με πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, αλλά αυτά δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στη τελική, όταν οι hackers μπορούν να εισβάλουν σε συστήματα ασφαλείας υψηλού επιπέδου κυβερνητικών ιστοτόπων, τραπεζών και άλλων ευαίσθητων συστημάτων, οι εμπορικές τηλεοράσεις για αυτούς είναι παιχνιδάκι!

Rajesh Kumar* Το όνομα που χρησιμοποιείται δεν είναι αληθές για λόγους ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS