ΑρχικήsecurityΜπορεί η Smart TV σας να χακαριστεί? Μάθετε πως να το αποφύγετε

Μπορεί η Smart TV σας να χακαριστεί? Μάθετε πως να το αποφύγετε

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσω πώς θα μπορούσε να χακαριστεί η Smart TV σας. Όλοι εξακολουθούν να μιλάνε για το πώς να προστατεύσουν τους φορητούς υπολογιστές και τα smartphone τους από τους hacker και τις άπειρες απειλές στον κυβερνοχώρο, αλλά ελάχιστοι έχουν αναφερθεί στο θέμα των smart tv. Ναι, οι έξυπνες τηλεοράσεις είναι ευάλωτες από το σχεδιασμό, καθιστώντας τες έτσι έναν ελκυστικό στόχο για τους hacker.

Smart TV

Ας δούμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι τρέχετε μια Smart TV πλατφόρμα και ότι γίνεται hacked. Όποιος κατάφερε να ξεφύγει από τους αμυντικούς μηχανισμούς που διαθέτει, τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει ότι πραγματικά θέλει στην έξυπνη τηλεόραση σας. Ξαφνικά, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε σύγχυση αν ξαφνικά ο hacker σας αλλάξει κανάλι, βάλει να παίζει ένα τυχαίο βίντεο στο YouTube, ή να αυξήσει την ένταση. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών (καθώς πιθανώς δεν χρησιμοποιείτε την έξυπνη τηλεόραση σας για να  αποθηκεύσετε την κάρτα σας), η ίδια η σκέψη μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική. Θα νιώθατε άνετα αν ξέρατε ότι κάποιοι παρακολουθούν αυτά που βλέπετε, παρά το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τίποτα;

Δεν υπάρχει λύση

Κοιτάζοντας τις λύσεις, αυτό γίνεται λίγο πιο δύσκολο. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung πιθανόν να αποφεύγουν την απομακρυσμένη εφαρμογή και αναμένουν να είναι ασφαλείς σε εύλογο βαθμό.

Ωστόσο, άλλες τηλεοπτικές μάρκες μπορεί να είναι πιο δύσκολο να σπάσουν. Για να είστε απόλυτα ασφαλείς στην Roku TV, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση WiFi στο σύνολό της. Μπορείτε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια άλλη streaming συσκευή συνολικά. Εάν είστε πολύ παρανοϊκοί, μη χρησιμοποιείτε smart tv, είναι επίσης μια επιλογή που αξίζει να σκεφτείτε.

Είστε μόνοι σας σε αυτό

Το χειρότερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να υποθέσετε ότι τα μεγάλα εμπορικά σήματα θα φροντίζουν για την ασφάλειά σας από την στιγμή του σχεδιασμού. Λάθος και πάλι. Αρκετές μελέτες έχουν εκθέσει τόσα πολλά κενά στην άμυνα τους που δεν είναι καν αστείο. Για παράδειγμα, όλοι αυτοί παρακολουθούν αυτά που παρακολουθείτε και πολλοί δεν έχουν ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το Consumer Report, η εισβολή στην Roku TV, για να αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα, είναι πολύ λιγότερο περίπλοκη από ό, τι μπορεί κανείς να σκεφτεί.

Οι πωλήσεις των Smart TV είναι στο απόγειο τους

Κοιτάζοντας τα στατιστικά στοιχεία από το 2017, οι πωλήσεις των smart tv αντιπροσώπευαν περίπου το μισό των συνολικών πωλήσεων τηλεόρασης για το συγκεκριμένο έτος, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε δεύτερος χρήστης είναι πιθανόν να είναι ευάλωτος στους  μηχανισμούς των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Αυτά τα μοντέλα είναι ένα αποδεδειγμένο χτύπημα των πελατών λόγω του γεγονότος ότι επιτρέπουν το απλοποιημένο configuration για όσα είναι απαραίτητα για το stream από το διαδίκτυο, μεταξύ άλλων.

Υπάρχει μια κρυμμένη βάση δεδομένων και βρίσκετε σε αυτήν

Αν δεν σας έχουμε προβληματίσει ακόμη πάρα πολύ, ξανασκεφτείτε το. Ας υποθέσουμε ότι είστε οπαδός ενός συγκεκριμένου καναλιού που είναι χτισμένο γύρω από ένα θέμα Χ. Ξαφνικά, όποιος περνάει από το επίπεδο προστασίας της τηλεόρασης σας το γνωρίζει τώρα. Αφού γνωρίζουν την τοποθεσία σας, μπορούν να συνδέσουν αυτό το είδος πληροφοριών με το ποιος είστε. Δημιουργούν μια βάση δεδομένων γεμάτη προσωπικές πληροφορίες και δεν είναι παράνοια να υποθέσουμε ότι βρίσκεστε ήδη σε αυτήν.

Μια παρόμοια υπόθεση κατέληξε στο Δικαστήριο

Ακόμη και οι ρυθμιστικές αρχές αρχίζουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους που αντιπροσωπεύουν οι smart tv. Αποδείχθηκε ότι η Vizio συλλέγει τα δεδομένα των θεατών της χωρίς τη συγκατάθεσή τους, για την οποία η εταιρεία αντιμετώπισε αυστηρά ρυθμιστικά πρόστιμα. Ο διακανονισμός τους άφησε 2,2 εκατομμύρια δολάρια φτωχότερους, στην πραγματικότητα, καθώς τους επιβλήθηκε πρόστιμο από την FTC. Και δεν είναι μόνο ότι έβλεπαν τις προτιμήσεις των χρηστών – μπορούσαν να μελετήσουν το φύλο, την εκπαίδευση, την οικογενειακή κατάσταση και το επίπεδο εισοδήματος κάθε θεατή. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι το τέλος της ιστορίας, κάνετε λάθος, αφού πωλούσαν τα data σε τρίτους.

Ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικότητας σας είναι στα χέρια σας

Τώρα ας μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά … τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε; Το πρώτο επίπεδο άμυνας λαμβάνει χώρα κατά τη φάση εγκατάστασης της smart tv που μόλις αγοράσατε. Ναι, αυτό είναι το σημείο της διαδικασίας που παραβλέπεται από πολλούς – τους όρους παροχής υπηρεσιών και την πολιτική απορρήτου. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχεται τους όρους χωρίς να τους διαβάσει καν. Μεγάλο λάθος φυσικά αφού δεν έχετε ιδέα σε τι μπορεί να έχετε συμφωνήσει.

Εάν φοβάστε ότι είστε δεσμευμένοι σε αυτά που συμφωνήσατε στο σημείο της εγκατάστασης, μην είστε γιατί υπάρχει λύση. Επαναφέρετε την τηλεόρασή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και κάντε από την αρχή τη διαδικασία. Καθώς επανεξετάζετε τις επιλογές, καλό θα είναι να συμφωνείται μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Καταλαβαίνετε και εσείς ότι δεν πρέπει να γίνεστε έρμαια των άλλων, οπότε μην αποδεχτείτε την συλλογή οποιουδήποτε είδους δεδομένων.

Τέλος, εξετάστε την εγκατάσταση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) που θα μετατρέψει σε ανώνυμη την δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο. Χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική σας διεύθυνση IP, οι κακοί θα έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά για να συσχετίζουν τα χαρακτηριστικά, τα ενδιαφέροντά σας και τα πρότυπα συμπεριφοράς με την πραγματική σας ταυτότητα. Υπάρχει ένα ακόμα σαφές όφελος στη χρήση ενός VPN, μπορείτε να ξεκλειδώσετε περιεχομένου περιορισμένης περιφέρειας, ανεξάρτητα από το μέρος του κόσμου που βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε διάφορα είδη περιεχομένου πριν ο υπόλοιπος κόσμος να έχει την ευκαιρία να το κάνει.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS