ΑρχικήinetΗ Mediatek ανακοίνωσε ένα νέο 5G system-on-chip

Η Mediatek ανακοίνωσε ένα νέο 5G system-on-chip

Mediatek: Εταιρείες όπως οι Samsung και Qualcomm έχουν ήδη παρουσιάσει λύσεις που υποστηρίζουν τα νέας γενιάς δίκτυα 5G. O λόγος είναι ότι τα δίκτυα 5G θα βασίζονται σε πυκνότερες σειρές μικρών κεραιών για να προσφέρουν ταχύτητες δεδομένων έως 50 ή 100 φορές μεγαλύτερες από τα τρέχοντα δίκτυα 4G και να χρησιμεύουν ως κρίσιμη υποδομή για μια σειρά βιομηχανιών. Αυτό που πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα είναι το chipset που επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται με το δίκτυο αστραπιαία.

Τώρα η Mediatek παρουσιάζει την δική της πρόταση. Η εταιρεία λοιπόν ανακοίνωσε ένα νέο 5G system-on-chip που θα προσφέρει αξιοπρεπή απόδοση και συνδεσιμότητα 5G σε συσκευές χαμηλότερων προδιαγραφών (lower-end).

Mediatek

Το γεγονός αυτό είναι απόλυτα θετικό γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχει σχετική έλλειψη από εταιρείες που κατασκευάζουν εξοπλισμό 5G. Το hardware της MediaTek είναι χαμηλότερων προδιαγραφών και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια πιο συμφέρουσα λύση, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες χωρίς μεγάλη οικονομική σπατάλη.

Οι πρώτες κυκλοφορίες αναμένονται αρχές του 2020.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS