ΑρχικήHow ToWindows: Πως να κάνετε export ένα Registry Key

Windows: Πως να κάνετε export ένα Registry Key

Το μητρώο των Windows είναι μια συγκεντρωτική ιεραρχική βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται από τα Windows για την αποθήκευση ρυθμίσεων συστήματος, διαμορφώσεων υλικού και προτιμήσεων χρηστών. Το μητρώο των Windows μπορεί να εξερευνηθεί χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Επεξεργαστής μητρώου των Windows” (Registry Editor), αλλά η τροποποίηση ενός λάθους κλειδιού μπορεί να προκαλέσει την αδυναμία εκκίνησης του υπολογιστή σας, οπότε συνιστάται να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν χρειάζεται.

Όταν κάνετε μια αλλαγή στο μητρώο, συνιστάται πρώτα να δημιουργήσετε μια εξαγωγή των καταχωρήσεων που πρόκειται να τροποποιήσετε. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σε ένα αρχείο μητρώου ή αρχείο .reg, έτσι ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να εισαγάγετε τις αρχικές ρυθμίσεις ξανά στο μητρώο.

Αν χρειάζεται να εισαγάγετε τα δεδομένα πίσω στο μητρώο και να αντικαταστήσετε τυχόν υπάρχουσες ρυθμίσεις, απλά κάντε διπλό κλικ στο αρχείο μητρώου και επιτρέψτε να συγχωνευτούν οι αλλαγές όταν σας ζητηθεί από τα Windows.

Παρακάτω θα βρείτε δύο τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εξαγωγή δεδομένων από το μητρώο των Windows.

Εξαγωγή Registry Key χρησιμοποιώντας το Registry Editor των Windows

Για τους περισσότερους, η πιο εύκολη μέθοδος εξαγωγής ενός κλειδιού μητρώου είναι να χρησιμοποιήσετε το Registry Editor των Windows.

Ο επεξεργαστής μητρώου των Windows, γνωστός και ως regedit.exe, είναι ένα γραφικό εργαλείο που σας επιτρέπει να τροποποιήσετε το μητρώο των Windows. Για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor), πληκτρολογήστε regedit στο πεδίο αναζήτησης του μενού Έναρξη, όπως φαίνεται παρακάτω, και στη συνέχεια επιλέξτε Registry Editor.

Όταν ανοίγει ο Επεξεργαστής μητρώου, μεταβείτε στο κλειδί που θέλετε να εξάγετε. Στο παράδειγμά μας, θα εξαγάγουμε το κλειδί διαχείρισης HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Session Manager \ Memory.

Windows

Στην συνέχεια, στο κλειδί που θέλετε να εξάγετε, κάντε δεξί κλικ στο όνομα κλειδιού και επιλέξτε Εξαγωγή (Export). Τα Windows θα σας ζητήσουν  μια τοποθεσία και ένα όνομα αρχείου που θέλετε για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες του μητρώου.

Windows

Επιλέξτε την τοποθεσία, εισάγετε ένα όνομα αρχείου και πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

Μετά την αποθήκευση του αρχείου μητρώου, θα δείτε ένα αρχείο που λήγει με την επέκταση .reg στη θέση που το αποθηκεύσατε. Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις, αν χρειαστεί.

 

Κάνετε Export ένα Registry Key χρησιμοποιώντας την εντολή Reg

Τα Windows περιλαμβάνουν το πρόγραμμα reg.exe που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χειριστεί το μητρώο των Windows από τη γραμμή εντολών. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα Elevated Command Prompt.

Μόλις ανοίξει το CMD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή reg.exe για να εξαγάγετε ένα κλειδί μητρώου χρησιμοποιώντας την ακόλουθη σύνταξη:

reg export [key] [file_name]

Για παράδειγμα, για να εξαγάγετε το ακόλουθο registry key “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Managment” στο αρχείο test.reg, θα χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

reg export “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management” test.reg

Μόλις εκτελεστεί η εντολή, θα δημιουργηθεί ένα αρχείο, το οποίο στην περίπτωσή μας είναι το test.reg, το οποίο περιέχει το εξαγόμενο κλειδί μητρώου.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS