ΑρχικήsecurityΟι Ισραηλινοί τηλεθεατές της Eurovision δέχτηκαν απειλητικό μήνυμα

Οι Ισραηλινοί τηλεθεατές της Eurovision δέχτηκαν απειλητικό μήνυμα

Eurovision Χθες το βράδυ, κατά την παρακολούθηση του Α΄ ημιτελικού της Eurovision, οι Ισραηλινοί τηλεθεατές βίωσαν ένα περίεργο περιστατικό. Κάποια στιγμή, εισέβαλαν hackers στην οθόνη, διακόπτοντας το πρόγραμμα και μοιράζοντας απειλές.

Τη στιγμή που παιζόταν ένα βίντεο, εμφανίστηκε ένα μήνυμα, το οποίο υποτίθεται ότι προερχόταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και προειδοποιούσε τους τηλεθεατές να απομακρυνθούν από τον τόπο που διεξάγεται ο διαγωνισμός της Eurovision, στο βόρειο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το μήνυμα, όσοι βρίσκονταν εκεί και σε ακτίνα 1,2 χιλιομέτρων, βρίσκονταν σε κίνδυνο, καθώς επρόκειτο να συμβεί επίθεση με πυραύλους.

Το μήνυμα ήταν σε μορφή βίντεο και κράτησε περίπου δύο λεπτά. Στο τέλος, εμφάνισε μια προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία “το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές, θα το δείτε”.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό, ποιος βρισκόταν πίσω από το προειδοποιητικό μήνυμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υποθέσεις ότι προερχόταν από τα αραβικά κράτη, από ομάδες που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan, που δείχνει τη Eurovision, δήλωσε ότι το site του είχε παραβιαστεί για κάποια λεπτά.

Ήδη έχει αρχίσει έρευνα, αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μήνυμα δεν εμφανίστηκε σε όλους τους τηλεθεατές.

Οι ακτιβιστές, που υποστηρίζουν του Παλαιστίνιους, σχεδίασαν την επίθεση hacking για να τρομάξουν τους ανθρώπους και να μποϊκοτάρουν το Ισραήλ, καθώς αυτοί την περίοδο βρίσκονται πολλοί τουρίστες στη χώρα, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό της Eurovision.

Νωρίτερα, οι ακτιβιστές είχαν κάνει μια πορεία, κοντά στο χώρο που γινόταν ο διαγωνισμός και διαμαρτύρονταν για τον έλεγχο του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και για τους περιορισμούς στη Γάζα.

Ωστόσο, η πορεία δεν είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς οι περισσότεροι τραγουδιστές και καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την πολιτική.

Η ομάδα ακτιβιστών BDS ζήτησε από τη Madonna να μην εμφανιστεί στον τελικό της Eurovision, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά η τραγουδίστρια δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να τραγουδάει και να παίζει μουσική για να συμμορφωθεί με τις πολιτικές επιταγές κάποιου.

Οι ισραηλινές αρχές φοβούνται μήπως υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις από τη Γάζα ή μήπως γίνει κάποια επίθεση στο διαγωνισμό, που θα μπορούσε να τρομάξει και να θέσει σε κίνδυνο τους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και το κοινό.

Η Eurovision είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα, αφού ενισχύει τον τουρισμό.

Πριν λίγες μέρες, όταν οι διαγωνιζόμενοι είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρόβες τους, η Γάζα έκανε επίθεση στο νότιο Ισραήλ, εκτοξεύοντας 650 πυραύλους.

Ο στρατός προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση πριν τη Eurovision. Οι πολιτικοί δεν πιστεύουν ότι η επίθεση σχετιζόταν με τη χρονική στιγμή και το γεγονός ότι γίνονται οι προετοιμασίες για το διαγωνισμό.

Ο Β’ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη το βράδυ και ο τελικός το Σάββατο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS