ΑρχικήinetΟι 5 καλύτεροι Dark web browsers για ασφαλές και ανώνυμο σερφάρισμα

Οι 5 καλύτεροι Dark web browsers για ασφαλές και ανώνυμο σερφάρισμα

browsersΕίναι γνωστό, ότι πολλές εταιρείες παρακολουθούν τη δραστηριότητά μας στο διαδίκτυο, προκειμένου να συλλέγουν πληροφορίες, που θα τις βοηθήσουν να παρουσιάσουν διαφημίσεις και προσφορές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις του καθενός. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όμως, δεν είναι σύμφωνοι με αυτό. Δυστυχώς, οι περισσότεροι browsers χρησιμοποιούν cookies και παρακολουθούν το ιστορικό περιήγησης των χρηστών. Έτσι οι εταιρείες συλλέγουν πληροφορίες για τους χρήστες. Η Google και το Facebook έχουν κατηγορηθεί για τη χρήση τέτοιων πρακτικών.

Οι browsers που προσφέρουν πλήρη ανωνυμία και ιδιωτικότητα είναι οι Dark web browsers. Πολλοί άνθρωποι θα προτιμούσαν να χρησιμοποιούν έναν τέτοιο browser, για να είναι σίγουροι ότι κανένας άλλος δεν γνωρίζει τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους το Dark web, ως το «χώρο» του διαδικτύου, που λαμβάνουν χώρα παράνομες συναλλαγές, πωλούνται κλεμμένα δεδομένα, όπλα, ναρκωτικά και άλλα. Σε ένα βαθμό αυτό είναι αλήθεια. Και οφείλεται στο γεγονός, ότι προσφέρει αυτή την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα. Ωστόσο, η πρόσβαση στο Dark web μέσω Dark browsers, όπως είναι ο Tor, δεν είναι παράνομη.

Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο dark web μέσω Dark Browsers. Ο διαδικτυακός αυτός χώρος δεν χρησιμοποιείται μόνο από κλέφτες, hackers και απατεώνες αλλά και από γιατρούς, επιστήμονες και καθηγητές, για να μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες τους και άλλες πληροφορίες χωρίς περιορισμούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει σε όλες τις χώρες το δικαίωμα πλήρους ελευθερίας του λόγου. Έτσι οι άνθρωποι, χρησιμοποιούν το dark web για να εκφράσουν τις ιδέες τους ανώνυμα και ελεύθερα.

Θετικά στοιχεία του Dark Web: ανωνυμία, ιδιωτικότητα, ελευθερία του λόγου, γνώση

Αρνητικά στοιχεία του Dark web: παράνομες συναλλαγές, δραστηριότητες hacking

Ακολουθούν οι 5 κορυφαίοι Dark Web Browsers, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και που υπόσχονται να κρατήσουν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Tor Browser:

Πρόκειται για τον πρώτο browser που κυκλοφόρησε και προσέφερε πλήρη ανωνυμία και ασφάλεια. Κανείς δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών, που χρησιμοποιούσαν το Tor, μέχρι το 2014. Το FBI κατάφερε να το παραβιάσει, όμως, το Tor διόρθωσε τα θέματα που το έκαναν ευάλωτο και επανήλθε πιο ισχυρό.

Ουσιαστικά το Tor ανακατευθύνει τους χρήστες μέσω πολλαπλών κόμβων, γι’ αυτό και περιορίζει τη δυνατότητα παρακολούθησης από τρίτους. Ωστόσο, δεν καλύπτει την IP διεύθυνση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη χρήση ενός VPN. Σε αυτή την περίπτωση θα μιλάγαμε για πλήρη ανωνυμία.

Το Tor χρησιμοποιείται σε Mac OS, Windows και Linux.

I2P- Invisible Internet Project

Ο browser I2P είναι αρκετά διαφορετικός από το Tor. Προσφέρει ανωνυμία χάρη στα πολλαπλά επίπεδα data streaming.

Οι επικοινωνίες προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση (τέσσερα επίπεδα κρυπτογράφησης).

Το I2P βασίζεται στο tunneling σύστημα, σύμφωνα με το οποίο ο αποστολέας δημιουργεί ένα τούνελ για τα εξερχόμενα δεδομένα και ο δέκτης ένα τούνελ για τα εισερχόμενα δεδομένα. Τα δεδομένα μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον, μέσω αυτών των τούνελ, και έτσι μένουν προστατευμένα.

Το I2P είναι ένας από τους browsers που προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια, χωρίς την εγκατάσταση ενός VPN.

Subgraph OS

Το Subgraph είναι ένας open source Dark Browser, που βασίζεται στο Tor. Ουσιαστικά πρόκειται για λειτουργικό σύστημα. Το Subgraph OS χρησιμοποιεί Kernel hardening, Metaproxy, Sandboxing, Package security, Application network policies και κρυπτογράφηση του συστήματος αρχείων. Όλα αυτά ενισχύουν την ασφάλεια στο δίκτυο.

Η ενσωμάτωση του sandboxing είναι πολύ σημαντική, καθώς κρατά απομονωμένη τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και αν εντοπιστεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό, ο χρήστης δεν θα κινδυνεύσει.

Επίσης, το Subgraph διαθέτει μια υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, που ονομάζεται CoyIM και ένα email client, που ονομάζεται Icedove, για να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια κατά την επικοινωνία.

TAILS

Το TAILS είναι ένα live λειτουργικό σύστημα, το οποίο στοχεύει στην πλήρη ανωνυμία και ιδιωτικότητα των χρηστών. Χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε υπολογιστή με ένα USB stick ή ένα DVD.

Χρησιμοποιεί το δίκτυο Tor και κωδικοποιεί μηνύματα, αρχεία και email, προσφέροντας έτσι πλήρη ασφάλεια και ανωνυμία κατά την επικοινωνία των χρηστών.

Όσο είναι ενεργοποιημένο το TAILS, το κανονικό λειτουργικό σας σύστημα απενεργοποιείται.

Πρόκειται για έναν απλό και ασφαλή dark web browser, που θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

Whonix

Το Whonix είναι και αυτό ένα λειτουργικό σύστημα, που βασίζεται στο Tor.

Το Whonix είναι εξαιρετικά ισχυρό και μαζί με τις συνδέσεις του Tor προσφέρει πλήρη προστασία στους χρήστες. Κανένα λογισμικό, όσο εξελιγμένο και αν είναι, δεν μπορεί να δώσει σε κάποιον τρίτο τη δυνατότητα να εντοπίσει τη διεύθυνση IP των χρηστών.

Επιπλέον, το Whonix δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εγκαθιστούν και να χρησιμοποιούν τον server τους χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από άλλους.

Τέλος, το Whonix διαθέτει ‘Data Stream Isolation’, καθώς δεν χρησιμοποιεί τους ίδιους κόμβους εξόδου του TOR.

Το Whonix είναι ίσως ένας από του καλύτερους Dark web browsers. Ωστόσο, όπως είδαμε, οι περισσότεροι βασίζονται σε κάποιο βαθμό στον Tor browser, καθιστώντας τον κυρίαρχο στο χώρο των Dark web browsers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS