ΑρχικήsecurityBithumb: Χάκερς έκλεψαν cryptocurrency αξίας 20.000.000 $

Bithumb: Χάκερς έκλεψαν cryptocurrency αξίας 20.000.000 $

BithumbΤο Bithumb είναι μια πλατφόρμα cryptocurrency exchange της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες exchange σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, από το 2017 έχει πέσει θύμα hacking δύο φορές. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε και μια τρίτη επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή cryptocurrency αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bithumb παρατήρησε την μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή cryptocurrency στις 29 Μαρτίου.

Τα ποσά που κλάπηκαν ήταν 3 εκατομμύρια EOS (δηλαδή 13,4 εκατομμύρια δολάρια) και 20 εκατομμύρια κέρματα Ripple (XRP) (δηλαδή 6 εκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη επίθεση hacking που έχει γίνει στο Bithumb. Το 2018, κλάπηκαν cryptocurrency αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τις τρεις επιθέσεις, το Bithumb πιστεύει ότι μέρος του προσωπικού βοηθάει στις επιθέσεις hacking. Η πλατφόρμα παραδέχεται ότι είχε φροντίσει για την προστασία της από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά δεν είχε σκεφτεί ότι έπρεπε να έχει στο νου της και το εσωτερικό προσωπικό.

Οι hackers κατάφεραν να κλέψουν το κλειδί του λογαριαμού EOS g4ydomrxhege και να μεταφέρουν όλα τα EOS σε δική τους διεύθυνση.

Σύμφωνα με ειδικούς, είναι πολύ αργά να γίνει κάτι για τα κλεμμένα EOS καθώς οι hacker τα έχουν ήδη αξιοποιήσει μέσω ChangeNow, μιας crypto πλατφόρμας που δεν απαιτεί KYC / λογαριασμό.

Από την άλλη, το Bithumb είπε ότι όλα τα κλεμμένα cryptocurrency προστατεύονται από το cold wallet.

Το Bithumb έχει εξασφαλίσει όλα τα cryptocurrency μέσω του λεγόμενου cold wallet και έχει κλειδώσει τις υπηρεσίες καταθέσεων και ανάληψης.

Η εταιρεία είναι σίγουρη ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άτομα από το προσωπικό. Γ’ αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει έρευνα. Δεσμεύεται επίσης ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, καθώς δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός συστήματος ελέγχου του προσωπικού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS