ΑρχικήinetΎποπτες ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε χρήστες των Windows 10

Ύποπτες ειδοποιήσεις εμφανίζονται σε χρήστες των Windows 10

ειδοποιήσεις Το σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι κάποιοι χρήστες των Windows 10 ανέφεραν ύποπτη εμφάνιση popup ειδοποιήσεων. Δεν είναι σπάνιο να λαμβάνει κανείς ειδοποιήσεις από τη Microsoft. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο.

Ένας χρήστης έγραψε στο reddit ότι έλαβε δυο ειδοποιήσεις, από την καρτέλα ειδοποιήσεων στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας. Η πρώτη ειδοποίηση έγραφε «Microsoft movies – this test notification». Μετά από 5 λεπτά εμφανίστηκε η δεύτερη ειδοποίηση «Microsoft movies – thsi test notification». Η δεύτερη ειδοποίηση έχει ένα τυπογραφικό λάθος. Γράφει thsi αντί για this.

Στη συνέχεια, όταν ο χρήστης άνοιξε την ειδοποίηση, οδηγήθηκε στη σελίδα του Microsoft News app. Ωστόσο, στη σελίδα δεν υπήρχε κάποιο άρθρο, ως συνήθως, αλλά ένα μήνυμα που έγραφε «error».

Αυτά τα δυο στοιχεία είναι που κάνουν τις ειδοποιήσεις ύποπτες, καθώς τα τυπογραφικά λάθη και τα μηνύματα «error» μπορεί να έχουν προκληθεί από χάκερς. Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Και άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι τους συνέβη το ίδιο τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που τρόμαξαν με τις ειδοποιήσεις και ήθελαν να «καθαρίσουν» αμέσως τους υπολογιστές τους. Μέχρι τώρα, οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στους χρήστες και έχουν γίνει γνωστές είναι οι εξής: thsi test notification, this is test notification,Test Notification. Οι ειδοποιήσεις έχουν εμφανιστεί στα Windows 10 έκδοση 1803 (Ενημέρωση Απριλίου 2018) και 1809 (Ενημέρωση Οκτωβρίου 2018).

Ωστόσο, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι μπορεί να μην πρόκειται για κάτι κακόβουλο αλλά για ένα απλό λάθος στο σύστημα ειδοποιήσεων.

Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Η Microsoft δεν έχει μιλήσει ακόμα γι’ αυτό το περιστατικό, οπότε δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ένα απλό τυπογραφικό λάθος του συστήματος ή αν κρύβεται κάποιος κίνδυνος πίσω από αυτό το λαθάκι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αντιμετωπίζει θέματα ασφαλείας με τα Windows 10. Η ενημέρωση των Windows 10 του Οκτωβρίου 2018 έφερε κάποια κρίσιμα σφάλματα με αποτέλεσμα η εταιρεία να την αποσύρει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS