ΑρχικήinetiPhone XR vs. Pixel 3: Ποιο από τα δύο τηλέφωνα είναι το...

iPhone XR vs. Pixel 3: Ποιο από τα δύο τηλέφωνα είναι το καλύτερο;

Pixel Όταν επιλέγετε ένα τηλέφωνο, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που σκέφτεστε είναι αν θα επιλέξετε iOS ή Android. Για να σας είναι πιο εύκολο να αποφασίσετε, έγινε σύγκριση δύο τηλεφώνων, που αποτελούν δυο από τις “φθηνότερες” επιλογές από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone: το Apple iPhone XR και το Google Pixel 3. (Αν και μια τιμή εκκίνησης άνω των 700 $ είναι δύσκολα προσιτή, είναι οι πιο φτηνές προσφορές αυτών των δύο εταιρειών).

Και τα δύο τηλέφωνα κοστίζουν περίπου το ίδιο και είναι εξοπλισμένα με hardware υψηλής ποιότητας. Αλλά προσφέρουν επίσης πολύ διαφορετικές εμπειρίες χρήστη και λογισμικό, που τα κάνουν να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο. Ας δούμε τη σύγκριση.

Design: Η οθόνη του Pixel 3 εναντίον της οθόνης του iPhone XR

Με τα λεπτά του πλαίσια, το notch και το κομψό περίβλημα από γυαλί και μέταλλο, το iPhone XR έχει μια premium αισθητική, που μοιάζει με το iPhone XS. Σε αντίθεση με άλλα iPhones, ωστόσο, έρχεται σε έξι χρώματα, συμπεριλαμβανομένων ενός έντονου κόκκινου,  ενός μπλε, ενός κίτρινου και ενός κοραλλί, εκτός από το κλασικό ασπρόμαυρο.

Το iPhone XR διαθέτει επίσης μεγάλη οθόνη LCD 6,1 ιντσών (1,792×828). Είναι καλυμμένο με αυτό που η Apple ονομάζει το “πιο ανθεκτικό γυαλί που υπήρξε ποτέ” σε ένα smartphone. Εάν ακουμπήσετε το iPhone XR κάτω, δεν στέκεται εντελώς επίπεδα, καθώς η πίσω κάμερα προεξέχει. Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι ο φακός μπορεί να πάθει κάποια βλάβη πιο εύκολα, όπως συνέβη στη δοκιμή πτώσης.

Το μικρό μέγεθος του Pixel 3 το κάνει πιο άνετο στο κράτημα. Φαίνεται παρόμοιο με το Pixel 2 του περασμένου έτους, αλλά οι βελτιώσεις στο σχεδιασμό, όπως τα λεπτότερα πλαίσια και το γυαλιστερό περίγραμμα γύρω από το τηλέφωνο, προσθέτουν μεγαλύτερη λάμψη. Τα χρώματα φαίνονται ελαφρώς πιο έντονα, από το iPhone, στην οθόνη OLED (5,5 ιντσών με ανάλυση 1,080p). Όπως και το iPhone, έτσι και το Pixel δεν διαθέτει κουμπί. Το μεγαλύτερο Pixel 3 XL έχει ένα από τα πιο μεγάλα notch  που έχουμε δει σε οθόνη. Μπορείτε να το κρύψετε, αλλά δεν είναι πολύ κολακευτικό.

Υπάρχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά σχεδιασμού στα δύο τηλέφωνα. Και τα δύο είναι αδιάβροχα. Το iPhone XR μπορεί να αντέξει 30 λεπτά σε νερό βάθους 1 μέτρου. Σε δοκιμές που έγιναν άντεξε και σε μεγαλύτερο βάθος. Το Pixel 3 φτάνει το 1,5 μέτρο για τo ίδιο χρονικό διάστημα.

Κάθε τηλέφωνο διαθέτει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, αλλά κανένα δεν διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Έτσι, αν δεν χρησιμοποιείτε ακουστικά Bluetooth, θα πρέπει να έχετε ένα dongle μαζί σας για να συνδέσετε το κανονικό ζευγάρι ακουστικών.

Κάμερα: Μάχη του μοναδικού οπίσθιου φακού

Το iPhone XR και το Pixel 3 διαθέτουν μία κάμερα 12 megapixel με διάφραγμα f / 1,8, αλλά κάθε τηλέφωνο εκμεταλλεύεται το hardware του με χρήσιμους τρόπους, ανάλογα με το είδος των φωτογραφιών που τραβάτε συνήθως.

Για παράδειγμα, η λειτουργία χαμηλής φωτεινότητας του Pixel, Night Sight, είναι απίστευτα εντυπωσιακή. Λειτουργεί τόσο καλά που θα σκέφτεστε ότι είναι σχεδόν μαγικό και θα μπείτε στον πειρασμό να μην χρησιμοποιήσετε ξανά το φλας σας. Το ζουμ του Pixel, γνωστό ως Super Res Zoom, είναι επίσης εξαιρετικό. Τα αντικείμενα φαίνονται καθαρά ακόμα και από μεγάλες αποστάσεις.

Όσο για την κάμερα που υπάρχει στο μπροστινό μέρος, το Pixel διαθέτει έναν δεύτερο ευρυγώνιο φακό. Δεν είναι το πρώτο τηλέφωνο που το έχει αυτό. Η LG έχει επίσης προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό σε μερικά από τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα της, όπως το LG V40 ThinQ.

Το iPhone XR είναι το πρώτο iPhone που λαμβάνει φωτογραφίες πορτραίτου με κάμερα με ένα μόνο φακό. Όπως και το Pixel 3, χρησιμοποιεί λογισμικό για να κάνει θαμπό το φόντο. Η λειτουργία πορτρέτου στο iPhone XR λειτουργεί μόνο σε ανθρώπους. Το Pixel 3 σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πορτραίτα για τα κατοικίδια ζώα σας, τα αγαπημένα σας λουλούδια, το μεσημεριανό γεύμα σας.

Και τα δύο τηλέφωνα μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες HDR και το Pixel 3 σάς προσφέρει την πρόσθετη δυνατότητα λήψης ακατέργαστων εικόνων από την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας. Έχετε την ίδια δυνατότητα και στο iPhone XR αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια τρίτη εφαρμογή, όπως το Halide ή το VSCO.

Όταν πρόκειται για τη λήψη βίντεο, το iPhone XR σίγουρα υπερέχει, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Η ποιότητα της εικόνας και ο ήχος είναι πολύ πιο καθαρά από το Pixel 3.

Απόδοση: Το iPhone XR είναι πιο γρήγορο και η μπαταρία του διαρκεί περισσότερο

Το iPhone XR και το Pixel 3 είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστή A12 Bionic και Snapdragon 845, αντίστοιχα. Παρόλο που έχουν διαφορετικά chipsets, δεν παρατηρείτε διαφορές στην ταχύτητα των καθημερινών εργασιών, όπως την εκκίνηση εφαρμογών. Αλλά σε δοκιμές που έγιναν, το iPhone XR έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του Pixel 3.

Το Pixel 3 πραγματοποιούσε συγκεκριμένες λειτουργίες κάμερας με πιο αργό ρυθμό απ’ ότι θα ήθελε κανείς. Αντίθετα, το iPhone XR ήταν πιο γρήγορο.

Όσον αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και τα δύο τηλέφωνα κράτησαν πάνω από 16 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο σε Airplane Mode, το οποίο είναι εξαιρετικό. Το Pixel 3 διαθέτει μπαταρία 2.915mAh, η οποία διαρκεί περίπου 15 ώρες. Αλλά το iPhone XR διήρκεσε 19 ώρες και 53 λεπτά, παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερη μπαταρία (2.942mAh).

Λογισμικό: iOS ή Android;

iOS vs Android: μία από τις μεγαλύτερες μάχες στον κόσμο της τεχνολογίας. Η επιλογή ενός τηλεφώνου περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από το hardware. Το λογισμικό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και πολλές φορές επιλέγουμε τηλέφωνο με βάση το λειτουργικό σύστημα που μας είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιούμε.

Το Pixel τρέχει το τελευταίο Android 9.0 Pie της Google και είναι μία από τις πρώτες συσκευές που θα πάρουν το Android 10, αργότερα αυτό το έτος.

Το λειτουργικό σύστημα δίνει δυνατότητες προσαρμογής. Το Pixel ενσωματώνεται στο οικοσύστημα Google, έτσι ώστε να έχετε μια καλύτερη εμπειρία με το Gmail, το Ημερολόγιο και τους Χάρτες. Μπορείτε επίσης να κάνετε πολλά περισσότερα με το Google Assistant από ό, τι μπορείτε με το Siri.

Το iOS της Apple έχει πολλά πλεονεκτήματα αν έχετε άλλες συσκευές Apple ή φίλους και οικογένεια στο οικοσύστημα της Apple, όπως μια καταπληκτική εμπειρία chat μέσω του iMessage και του FaceTime.

Έλεγχος ταυτότητας και αποθήκευση

iPhone XR

FaceID και έλεγχος ταυτότητας: Δεν υπάρχουν πια τα δακτυλικά αποτυπώματα. Η κάμερα TrueDepth της Apple επιτρέπει το FaceID, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τα πάντα, από το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου μέχρι την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας για αγορές Apple Pay, με το πρόσωπό σας. Ωστόσο, καλό είναι να έχετε επίσης ένα backup PIN. Η κάμερα TrueDepth επιτρέπει επίσης τη χρήση Animoji και Memoji, αποκλειστικά για το iPhone.

Αποθήκευση 256 GB: Είναι το μόνο από αυτά τα δύο τηλέφωνα που προσφέρουν αυτό το χώρο αποθήκευσης και ίσως είναι καλύτερο να διαθέτετε αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή, δεδομένου ότι το iCloud της Apple σας δίνει μόνο 5GB δωρεάν.

Pixel 3

Call Screen: Στο Pixel υπάρχει μια υπηρεσία, που σας προστατεύει από κλήσεις απάτης. Η υπηρεσία απαντά σε κλήσεις εκ μέρους σας και σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις μαγνητοσκοπήσεις των συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε  αν θέλετε να αποκλείσετε την κλήση ή να την απαντήσετε.

Απεριόριστη Cloud αποθήκευση: Για τους χρήστες Pixel, η Google προσφέρει δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών και βίντεο στην αρχική τους ανάλυση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο τρώνε το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποθήκευσης του τηλεφώνου μας. Αντίθετα, η υπηρεσία iCloud της Apple χρεώνει 10 δολάρια το μήνα για 2 TB.

Συμπερασματικά, και οι δύο συσκευές είναι απίστευτα καλές και δεν θα απογοητευτείτε. Αν θέλετε μία από τις καλύτερες εμπειρίες Android, τότε το Pixel 3 είναι ασύγκριτο. Από την άλλη μεριά, το XR είναι το πιο οικονομικό νέο iPhone της Apple.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS