ΑρχικήinetΟι πιο αγαπητές και μισητές γλώσσες προγραμματισμού για το 2019

Οι πιο αγαπητές και μισητές γλώσσες προγραμματισμού για το 2019

προγραμματισμού

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους μηχανικούς λογισμικού της Hired έφερε νέες γνώσεις σχετικά με τις προτιμήσεις γύρω από τις γλώσσες προγραμματισμού για το 2019.

Περίπου 98.000 προγραμματιστές συμμετείχαν στην έρευνα και ψήφισαν πάνω σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο αγαπημένων και πιο μισητών γλωσσών προγραμματισμού και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η PHP είναι η πιο μισητή γλώσσα προγραμματισμού, με το 19% των προγραμματιστών να μην την προτιμάει καθόλου. Ακολουθούν η Objective-C και η Java όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω.

Από την άλλη πλευρά, η Python κέρδισε τη θέση της πιο αγαπημένης γλώσσας προγραμματισμού με το 51% των προγραμματιστών να ψηφίζει υπέρ της. Τη δεύτερη θέση πήρε η JavaScript με 49% και την τρίτη κατέλαβε η Java με 37%.

Όταν ρωτήθηκαν, ο βασικός λόγος που έκανε μια γλώσσα προγραμματισμού περισσότερο μισητή,  ήταν σύμφωνα με το 49%, ότι δεν ήταν διασκεδαστικό να προγραμματίζουν στη συγκεκριμένη γλώσσα.

Από την άλλη πλευρά, ο μεγαλύτερος λόγος που μια γλώσσα προγραμματισμού ήταν πιο αγαπητή, ήταν η διαθεσιμότητα πόρων για τηn εκμάθησή της και την ανάπτυξη λογισμικού, μαζί με την προθυμία υποδοχής νέων προγραμματιστών.

Οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας

Η έρευνα που πραγματοποίησε η Hired εκτιμά επίσης το είδος των θέσεων απασχόλησης που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, τις γλώσσες τις οποίες οι επιχειρήσεις προτιμούν ως επί το πλείστον και τους υψηλότερους μέσους μισθούς για διαφορετικές θέσεις εργασίας, σε μεγάλες αγορές τεχνολογίας όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Σαν Φρανσίσκο.

Οι Blockchain Engineers βρέθηκαν να είναι οι πιο περιζήτητοι υπάλληλοι από εταιρείες τεχνολογίας, καθώς η ζήτηση για Blockchain Engineers αυξήθηκε σε ένα επιβλητικό 517% από το 2017.

Η ζήτηση για Security Engineers βρέθηκε να είναι στο 132% ακολουθούμενη από τους Embedded Engineers στο 76%.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS