ΑρχικήinetΗ Samsung αποχωρεί από την 4K BLU-RAY Player αγορά

Η Samsung αποχωρεί από την 4K BLU-RAY Player αγορά

Στις αρχές του περασμένου έτους, ένας από τους ηγέτες της κατασκευής Blu-ray player 4K, η Oppo, ανακοίνωσε την έξοδό της από την αγορά Blu-ray player. Ανέφερε ότι θα σταματήσει σταδιακά να κατασκευάζει 4K UHD players μετά από 14 χρόνια εντατικής ενασχόλησης και δεν θα κυκλοφορήσει πλέον νέα προϊόντα. Πρόσφατα, η κατασκευαστική εταιρεία της Νότιας Κορέας, η Samsung επιβεβαίωσε επίσης ότι θα αποσυρθεί από την αγορά Βlu-ray player και θα σταματήσει την ενημέρωση της δικής της σειράς προϊόντων Βlu-ray player. Ακριβώς όπως και η Oppo, θα σταματήσει σταδιακά την κατασκευή προϊόντων Blu-ray συμπεριλαμβανομένου του Βlu-ray player 1080P και του Βlu-ray 4K UHD.

BLU-RAY

Το Samsung UBD-K8500 που κυκλοφόρησε το 2017 μπορεί να είναι το τελευταίο Blu-ray player στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, η ανακοίνωση της Samsung μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπάρχοντες 4K players δεν είναι διαθέσιμοι για mainstream formats όπως το Dolby Vision. Ωστόσο, οι χρήστες σχετικών προϊόντων δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Όπως και η OPPO, η Samsung εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για τα προϊόντα Blu-ray που έχουν εισαχθεί πριν από τη διακοπή του προϊόντος. Η σχετική συντήρηση και η υποστήριξη μετά την πώληση θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες.

Ο λόγος για τον οποίο πολλοί κατασκευαστές εγκατέλειψαν επανειλημμένα την αγορά Blu-ray player σε σύντομο χρονικό διάστημα σχετίζεται κυρίως με την ταχεία ανάπτυξη των σημερινών network streaming services. Η ζήτηση για ειδικό υλικό ήχου και εικόνας, όπως το 4K UHD, μειώνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει το M2 player που υποστηρίζει το Dolby Vision, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CES το 2019. Η Panasonic επίσης πρόσφατα κυκλοφόρησε το high-end player DP-UB9000 στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Αν και πολλοί κατασκευαστές αποχωρούν από αυτήν την αγορά, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά καλά προϊόντα που είναι διαθέσιμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS