ΑρχικήinetWindows 7: Απενεργοποίηση ενός χαρακτηριστικού στο Media Player

Windows 7: Απενεργοποίηση ενός χαρακτηριστικού στο Media Player

Είναι γνωστό πως η Microsoft ανακοίνωσε πως θα σταματήσει εντελώς την υποστήριξη για τα Windows 7 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Όμως μέχρι τότε, η Microsoft έχει αποφασίσει να «αποθαρρύνει» τους χρήστες των Windows 7 και να τους αναγκάσει να προχωρήσουν στην αναβάθμιση των Windows 10. Να επισημανθεί πως οι χρήστες θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα, καθώς έχουν λήξει οι προσφορές για δωρεάν αναβάθμιση.

Windows 7

Τι αλλάζει στο Media Player των Windows 7;

Πλέον, η Microsoft απενεργοποίησε τα key features του Media Player, μία κίνηση που δείχνει τις τελευταίες προσπάθειες της εταιρείας να προωθήσει τους χρήστες στα Windows 10. Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε επίσημα πως οι χρήστες των Windows 7 δεν θα μπορούν να κατεβάζουν metadata από τα Windows Media Player και Windows Media Center από τους servers τους.

Η εταιρεία ανέφερε στο website της πως αν κάποιος χρήστης προχωρήσει στα Windows Media Center και Windows Media Player, δεν θα έχει τη δυνατότητα να δει πληροφορίες (metadata), όπως τον τίτλο, το είδος και τον καλλιτέχνη για τα τραγούδια, τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς, το cover art και τον οδηγό τηλεόρασης για ταινίες! Αφού εξετάστηκε η ανατροφοδότηση των πελατών και η χρήση των δεδομένων, η Microsoft προχώρησε στη διακοπή της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει πως τα νέα metadata δεν θα αναβαθμιστούν στα media players που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή Windows. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε από τις πληροφορίες έχει ήδη κατέβει, θα είναι ακόμα διαθέσιμη. Να τονιστεί πως αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει σημαντικές λειτουργίες του Media Player, όπως το playback, οι συλλογές πλοήγησης, το media streaming και άλλα. Πιθανώς θα επηρεαστούν μόνο τα δευτερεύοντα features που απαιτούν τη λήψη των νέων metadata.

Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι πως η Microsoft δεν έχει κάνει άλλες αλλαγές για τους χρήστες των Windows 10, όσο για τους χρήστες των Windows 8 και 8.1. Η νέα αλλαγή στο Media Player αναμένεται να ωθήσει τους users να κατεβάσουν τρίτες εφαρμογές για να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που θέλουν παρά να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις που είναι και ο κύριος στόχος της Microsoft.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS