ΑρχικήsecurityΟι καλύτερες εφαρμογές antivirus για Android για το 2019

Οι καλύτερες εφαρμογές antivirus για Android για το 2019

εφαρμογές antivirusΜε τα smartphones και τα tablet να γίνονται πιο δημοφιλή και πιο ισχυρά κάθε εβδομάδα που περνάει, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, όπως οι υπολογιστές και τα laptops, έτσι και οι mobile συσκευές είναι πιθανό να προσβληθούν από ιούς και κακόβουλα λογισμικά. Υπάρχουν ωστόσο διαθέσιμες εφαρμογές antivirus για Android, για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο ή το tablet σας είναι ασφαλές. Ακολουθούν οι καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς για Android.

Χρειάζεστε εφαρμογές antivirus για Android;

Σε αντίθεση με τις συσκευές Apple, που επιτρέπουν λήψεις μόνο από το iOS App Store για την προστασία των χρηστών από ψεύτικες εφαρμογές, το Android σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε αρχεία APK, τα οποία θα μπορούσαν να μολυνθούν από ιούς και κακόβουλα προγράμματα.

Υπάρχει επίσης μικρότερη διαδικασία έγκρισης για το Google Play Store, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο κατάστημα και επικίνδυνες εφαρμογές. Και ακόμα και όταν έχουν σβηστεί από το Google Play, μπορεί να επανεμφανιστούν.

Πρέπει να προσέχετε επίσης τα phishing emails και τις απειλητικές διαφημίσεις, οπότε ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, είναι καλό να έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Το Security software test lab, AV-Test , έχει στη διάθεσή του εκατομμύρια διαφορετικά κομμάτια κακόβουλου λογισμικού Android στη βάση δεδομένων του. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό συνήθως χρησιμοποιείται για να κλέψει προσωπικά δεδομένα από το τηλέφωνό σας χωρίς να το γνωρίζετε.

Εκτός από την παραδοσιακή προστασία που προσφέρονται από τις εφαρμογές antivirus, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η εφαρμογή που έχετε επιλέξει διαθέτει επιπλέον λειτουργίες .

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που συναντάται συνήθως στις εφαρμογές antivirus για Android είναι το κλείδωμα κλήσεων. Εάν το τηλέφωνό σας δέχεται συνεχώς ενοχλητικές κλήσεις ή ανεπιθύμητα μηνύματα, ίσως μπορέσετε να μπλοκάρετε αυτούς που σας ενοχλούν. Ορισμένες εφαρμογές δίνουν τη δυνατότητα εκτροπής κλήσεων.

Υπάρχουν επίσης κάποιοι διαχειριστές εφαρμογών που σας επιτρέπουν να προστατεύετε την πρόσβασή σας σε προγράμματα περιήγησης, χρησιμοποιώντας password – πολύ χρήσιμο για τους γονείς που δίνουν το τηλέφωνό τους στα παιδιά για να παίζουν παιχνίδια και ανησυχούν μήπως μπουν σε κάτι που δεν πρέπει ή μήπως χρεώσουν τις κάρτες τους αγοράζοντας εφαρμογές.

Λιγότερο χρήσιμες είναι οι ρυθμίσεις backup που βρίσκονται σε κάποιες εφαρμογές antivirus. Μερικές απλώς δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία γενικά υποστηρίζονται ήδη κατά τη σύνδεσή σας με τον λογαριασμό σας Google σε συσκευή Android ή iOS. Άλλες εφαρμογές προσφέρουν ένα μικρό χώρο για την αποθήκευση των φωτογραφιών και των αρχείων σας.

Έτσι, απαντώντας στην αρχική ερώτηση, είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε μια antivirus εφαρμογή για το τηλέφωνό σας, για όλους τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Υπάρχουν πολλές επιλογές και εδώ βρίσκονται οι καλύτερες.

Best Android antivirus 2019

Bitdefender Mobile Security

Διαθέσιμο με μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, το Bitdefender Mobile Security κατάφερε να κάνει ένα τέλειο σκορ τόσο στην αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο όσο και στην ανακάλυψη κακόβουλου λογισμικού στις πλατφόρμες Android κατά τη δοκιμή AV-Tests, το Νοεμβρίου 2018.

Είναι επίσης το καλύτερο antivirus των Windows και εάν εγγραφείτε στο πλήρες πακέτο για τον υπολογιστή σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην κινητή συσκευή σας χωρίς επιπλέον κόστος.

Έχει αντικλεπτικά χαρακτηριστικά, λειτουργεί σε wearable συσκευές, σας παρέχει ασφάλεια ιστού παράλληλα με έναν σύμβουλο προστασίας προσωπικών δεδομένων και το σημαντικότερο έχει έναν πολύ αποτελεσματικό σαρωτή κακόβουλου λογισμικού. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη μια νέα δυνατότητα VPN.

Ωστόσο, δεν υπάρχει η δυνατότητα γονικού ελέγχου και δεν μπορείτε να μπλοκάρετε κλήσεις και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Norton Mobile Security

Μια δεύτερη επιλογή, επίσης δημοφιλής στους χρήστες PC, είναι το Norton Mobile Security. Πήρε βαθμολογία 100% στην τελευταία έκθεση AV-Tests .

Θα λάβετε τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά προστασίας από ιούς καθώς και ελέγχους για την προστασία του απορρήτου, την ανάκτηση συσκευών που έχουν χαθεί ή κλαπεί  και ορισμένες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε έναν ενιαίο λογαριασμό με πολλές συσκευές, ακόμη και αν δεν είναι Android. Εναλλακτικά, η εγγραφή στην Deluxe έκδοση, σας δίνει πρόσβαση στο Norton Security για πέντε συσκευές, συμπεριλαμβανομένων PC και Mac.

Kaspersky Internet Security για το Android

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή  για κινητά είναι το Kaspersky, με βαθμολογία 99,9% για την ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο και 100% για το πιο πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό Android που κυκλοφόρησε.

Προσφέρει ένα τεράστιο φάσμα χαρακτηριστικών εκτός από το ίδιο το antivirus, συμπεριλαμβανομένων της εύρεσης του τηλεφώνου, αντικλεπτικού, του anti-phishing, του blocking κλήσεων και web filter.

Sophos Mobile Security

Ένας κορυφαίος σκόρερ στην τελευταία έκθεση του AV-Test, το Sophos Mobile Security for Android αποτελεί μια από τις δωρεάν εφαρμογές antivirus και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά προστασίας από ιούς, όπως σάρωση εφαρμογών, προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα και προστασία ιδιωτικού απορρήτου, που μπορεί να ανιχνεύσει εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά προστασίας από απώλεια και κλοπή περιλαμβάνουν το απομακρυσμένο κλείδωμα και το καθάρισμα της συσκευής σας, τη δυνατότητα ενεργοποίησης απομακρυσμένου συναγερμού και τη δυνατότητα εντοπισμού της συσκευής σας, εάν την έχετε χάσει.

McAfee Mobile Security

Η εφαρμογή McAfee Mobile Security σημείωσε βαθμολογία 100% και διατίθεται δωρεάν. Περιλαμβάνει τις συνηθισμένες λειτουργίες antivirus, αλλά και αντικλεπτικά χαρακτηριστικά, εργαλεία ενίσχυσης της απόδοσης, εργαλείο βελτιστοποίησης της μπαταρίας και εργαλεία απορρήτου που σας επιτρέπουν να περιορίσετε τις εφαρμογές που συλλέγουν πληροφορίες σας.

Avast Mobile Security

Η εφαρμογή Avast Mobile Security είναι εντελώς δωρεάν, αλλά δεν πήρε καλή βαθμολογία στην τελευταία εξέταση. Ωστόσο, εξακολουθεί να βαθμολογείται πάνω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας, έτσι είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να πάρετε antivirus για Android χωρίς κόστος.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν κλείδωμα εφαρμογών, αποκλεισμό κλήσεων, άδειες εφαρμογών και τείχος προστασίας, ώστε να είστε ασφαλείς από κακόβουλα λογισμικά και ιούς.

AVG Antivirus Free for Android

Παρομοίως, το AVG είναι μια δωρεάν επιλογή που δεν κατάφερε να πετύχει τέλεια αποτελέσματα στις τελευταίες δοκιμές. Το AVG και το Avast ανήκουν στην ίδια εταιρεία, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία και συνεπώς σημείωσαν παρόμοια βαθμολογία.

Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι εάν θέλετε πρόσθετες λειτουργίες όπως το κλείδωμα εφαρμογών, το Camera Trap, το κλείδωμα συσκευής και την εφαρμογή Backup App θα χρειαστεί να αποκτήσετε το Pro version, μετά την πάροδο των 30 ημερών της δωρεάν δοκιμής σας.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS