ΑρχικήinetFreeSync monitors θα υποστηρίζουν σύντομα οι GeForce κάρτες γραφικών

FreeSync monitors θα υποστηρίζουν σύντομα οι GeForce κάρτες γραφικών

Η Nvidia έκανε μία είδηση βόμβα πριν λίγες μέρες στο CES όταν ανακοίνωσε ότι οι κάρτες της πέρα από το G-sync θα υποστηρίζουν και την τεχνολογία FreeSync της AMD! Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ανανεωμένο driver στα μέσα του μήνα για τις GeForce κάρτες γραφικών, το οποίο θα υποστηρίζει monitors που θα «τρέχουν» VESA standard Adaptive Sync displays. Σε απλά ελληνικά οι GeForce κάρτες γραφικών θα είναι επιτέλους συμβατές με FreeSync monitors.

FreeSync

Υπάρχει όμως ένα αρνητικό. Από τα 400 monitor που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής, μόνο τα 12 έχουν περάσει όλες τις δοκιμές συμβατότητας για την αυτόματη ενεργοποίηση του G-sync. Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι εάν έχετε καρτα γραφικών της Nvidia και ένα FreeSync monitor θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα την επιλογή από το control panel της Nvidia όταν κυκλοφορήσουν οι drivers.

Σε επίδειξη που έκανε η Nvidia σε FreeSync monitor παρατηρήθηκε αρκετό ghosting, ενώ σε ένα δεύτερο monitor παρατηρήθηκε ότι η οθόνη μαύριζε για λίγα millisecond. Ωστόσο πιθανότατα αυτό δεν οφείλετε στους δοκιμαστικούς drivers που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς το μαύρισμα της οθόνης παρατηρήθηκε και χρησιμοποιώντας Radeon κάρτες.

Ο ακριβής λόγος για αυτό το πρόβλημα δεν έγινε γνωστός, αλλά η Nvidia «έριξε το μπαλάκι» στον κατασκευαστή του monitor. Θα χρειαστούν μήνες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και για να λυθούν όλα τα θέματα συμβατότητας που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία, αλλά σίγουρα θα αξίζει την αναμονή. Όταν θα κυκλοφορήσει ο υποσχόμενος FreeSync driver στις 15 Ιανουαρίου τα refresh rates θα αλλάξουν δραματικά, υποθέτοντας πως όλα θα δουλεύουν όπως πρέπει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS