ΑρχικήinetΤο Fuchsia της Google θα τρέχει πλέον και σε Android apps

Το Fuchsia της Google θα τρέχει πλέον και σε Android apps

Από προηγούμενα χρόνια είχε ειπωθεί πως το Fuchsia, ως ανερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Google θα υποστηριζόταν στο Chrome OS και σε Android συσκευές. Σήμερα, αυτή η δήλωση φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί από μία καινούρια αλλαγή που εντοπίστηκε στο Android Open Source Project και επισήμως μπορούμε να πούμε πως το αναμενόμενο operating system από την Google θα είναι ικανό να τρέχει σε Android apps με την χρήση του Android Runtime.

Fuchsia

Σύμφωνα με το 9to5Google, τον προηγούμενο μήνα αποκαλύφθηκαν δύο νέα Fuchsia-related repositories που προστέθηκαν στο Android Open Source Project. Το πρώτο είναι το “platform/prebuilts/fuchsia_sdk”, το οποίο περιέχει ένα αντίγραφο του Fuchsia SDK που χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει Fuchsia εφαρμογές. Το δεύτερο είναι το  “device/google/fuchsia”, το οποίο φαίνεται να είναι μια συσκευή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Android Emulator για τρέξει το ανερχόμενο λειτουργικό. Σε μία νέα αλλαγή που δημοσιεύτηκε στη διαχείριση της πηγής κώδικα του Android Gerrit, η Google έχει γεμίσει το κενό για να εξηγήσει τον στόχο του repository “device/google/fuchsia”. Με πιο απλά λόγια, το νέο λειτουργικό σύστημα της Google θα χρησιμοποιεί μια ειδικά σχεδιασμένη εκδοχή του Android Runtime («ART») για να τρέξει σε Android εφαρμογές. Η εκδοχή του ART θα εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε Fuchsia συσκευή, χρησιμοποιώντας ένα .far αρχείο, το οποίο είναι ίσο με εκείνο του Android APK. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινισθεί ο τρόπος με τον οποίο το λειτουργικό σύστημα της Google θα χρησιμοποιεί το Android Runtime.

Ανεξάρτητα του τι έχει διευκρινισθεί και τι όχι, οι νέες συσκευές θα χρησιμοποιηθούν για να τρέξουν Android εφαρμογές. Αυτό δεν αποτελεί κάποια έκπληξη, καθώς το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Παράλληλα, το γεγονός πως προσφέρεται υποστήριξη για Android apps στο Play Store, για τους χρήστες θα είναι ευκολότερη η μεταφορά από Android σε Fuchsia. Μέχρι στιγμής, είναι πολύ νωρίς για να πούμε με ακρίβεια το τι θα περιμένουμε από τις νέες συσκευές αλλά δεν θα έκανε εντύπωση το αν η Google ανακοίνωνε σύντομα κάποια νέα κυκλοφορία του πολυσυζητημένου λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS