Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!
infosec

Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!

Εκατοντάδες εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με τους διαφημιστές και τους λιανοπωλητές. Υπάρχει όμως τρόπος...
Read More
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
Latest Posts

Η πρώτη δοκιμή 5G στον πραγματικό κόσμο ήταν μια δοκιμασία

Αυτή την εβδομάδα η τεχνολογική σύνοδος κορυφής Qualcomm Snapdragon αναμενόταν να ήταν το επικείμενο party των 5G  δικτύων – η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να δουν πραγματικές συσκευές 5G να τρέχουν σε πραγματικά δίκτυα 5G από την Verizon και την AT & T.

Αυτό είναι  εν μέρει η αλήθεια. Μια χούφτα 5G συσκευές βρίσκονται εδώ στο πανέμορφο νησί Maui. Αλλά οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να δοκιμάσουν τις 5G συσκευές. Δεν μπορούν να αγγίξουν τις λειτουργικές εκδόσεις του τηλεφώνου της Samsung ή του hotspot AT & T ή του hotspot της Verizon ή να πραγματοποιήσουν μια πραγματική δοκιμή ταχύτητας στο κινητό τηλέφωνο της Motorola 5G. Υπάρχουν demos, όπως ένα ακουστικό VR συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο σε Wi-Fi που είναι επίσης τεχνικά 5G, αλλά πίσω από όλο αυτό δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε ότι το 5G λειτουργεί.

Και γιατί αυτό? Φαίνεται ότι τα δίκτυα δεν είναι για κανένα λόγο όσο γρήγορα υποτίθεται ότι θα είναι τα 5G.

5G

Ενώ ο πρόσφατα ανακοινωμένος επεξεργαστής Snapdragon 855 της Qualcomm θα είναι θεωρητικά ικανός για ταχύτητες πολλαπλών gigabit και ακόμη και τα σημερινά δίκτυα LTE μπορούν να διασχίσουν τα 400Mbps σε ορισμένες περιοχές, το μοναδικό δίκτυο 5G με κύμα 39GHz εδώ στο Maui τρέχει στα 130-140Mbps, ο πάροχος δικτύου της Ericsson όπως αναφέρει  το The Verge.

Η Ericsson δημιούργησε το δίκτυο τόσο για την Verizon όσο και για την AT & T εδώ στο Maui και εκπρόσωποι της Ericsson  ανέφεραν: Επειδή δημιουργήθηκε ένα δίκτυο με φάσμα των 100MHz και μόνο λίγες ημέρες για να το δοκιμάσουν και να το βελτιστοποιήσουν , οι ταχύτητες δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι.

Αυτά τα δίκτυα 5G θα πρέπει να κινούνται στο φάσμα των 400 έως 800MHz στον πραγματικό κόσμο, λέει ένας εκπρόσωπος της Ericsson. Καθώς οι συσκευές είναι σε θέση να φτάσουν σε αυτό το φάσμα ταυτόχρονα, τόσο η ταχύτητα όσο και ο χρόνος καθυστέρησης θα πρέπει να βελτιωθούν.

Σε ότι αφορά την AT & T, δεν προσπαθεί να κρύψει τις χαμηλές ταχύτητες. «Θα σας πω ευθεία ότι οι ταχύτητες δεν είναι τόσο κραυγαλέα υψηλές όσο θα ήθελα να είναι», λέει ο βοηθός αντιπρόεδρος της AT & T Glenn Couper, πριν επιβεβαιώσουν τις ταχύτητες των 130-140Mbps που έπιασαν.

Ωστόσο, η Netgear, η οποία παρέχει το πρώτο κινητό hotspot της AT & T, ανέφερε ότι δεν θα βλέπουμε αυτές τις ταχύτητες gigabit-plus παντού κατά το λανσάρισμα. «Διαφέρει από αγορά σε αγορά – μερικές αγορές μπορεί να έχουν μερικές εκατοντάδες megabits εύρους ζώνης στα 39GHz, άλλες μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 5Gbps», λέει.

Καμία από τις άλλες 5G εταιρείες στο Maui δεν αμφισβητεί ότι οι ταχύτητες είναι αργές στο νησί. Οι εταιρείες επίσης δημοσίευσαν ξεχωριστά ένα παρόμοιο σχόλιο, υποδεικνύοντας ότι είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων για αυτή την  ερώτηση.

Τώρα, ίσως να αναρωτιέστε – τι γίνεται με τους δημοσιογράφους που ισχυρίζονται ότι είδαν πάνω από 470Mbps στο Verizon 5G Moto Mod, όπως ο Sascha Segan του PC Mag; Η Motorola επίσης επιβεβαίωσε στο The Verge ότι οι ταχύτητες περιορίστηκαν στα 130-140Mbps εδώ στο Maui, οπότε οι αριθμοί αυτοί δεν ισχύουν. Είμαστε σε επαφή με την Motorola τώρα, η οποία υποστηρίζει ότι η συμπίεση μπορεί να έχει επηρεάσει το demo της, το οποίο πολύ ειλικρινά δεν έχει πολύ νόημα, αλλά θα σας ενημερώσουμε σχετικά με τις δηλώσεις της.

To Maui υποτίθεται θα ήταν η πραγματική δοκιμασία, ή έτσι νομίζαμε. Με μόλις τέσσερις εβδομάδες να έχουν απομείνει πριν η AT & T λανσάρει το 5G δίκτυό της στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορούμε ακόμα να σας πούμε ότι το 5G θα εκπληρώσει στην πραγματικότητα την υπόσχεσή του για πολύ υψηλές ταχύτητες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *