ΑρχικήinetΤο Samsung Galaxy Watch 2 θα έχει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το Samsung Galaxy Watch 2 θα έχει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

αισθητήραΗ Samsung προετοιμάζεται να συμπεριλάβει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, στην επόμενη σειρά smartphone της, το Galaxy S10 και το Galaxy S10 Plus, που θα κυκλοφορήσουν στο φεστιβάλ Mobile World Congress τον Φεβρουάριο του 2019.

Αλλά τα τηλέφωνα επόμενης γενιάς μπορεί να μην είναι οι μόνες συσκευές που περιλαμβάνουν αυτή την κομψή νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των gadget να τοποθετήσουν το δάχτυλό τους σε μια γυάλινη οθόνη για να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από τη Samsung, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα ενσωματωθεί στο κάτω μισό της οθόνης του smartwatch. Όπως συμβαίνει και με τα κινητά τηλέφωνα, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα που υπάρχουν σε εφαρμογές όπως αυτές των τραπεζών και να πιστοποιήσει ανέπαφες συναλλαγές.

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες του Galaxy Watch πρέπει να ορίσουν ένα τετραψήφιο PIN για να πραγματοποιήσουν ανέπαφες συναλλαγές μέσω του NFC. Αν το PIN έχει εισαχθεί εσφαλμένα 10 φορές, τυχόν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες στον λογαριασμό του PayPay θα διαγραφούν από το Galaxy Watch ως μέτρο ασφαλείας για την προστασία από απάτες.

Η χρήση ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πιο ασφαλής από έναν κωδικό PIN και σημαίνει ότι η εμπειρία σε όλα τα τελευταία smartphones και φορητά gadgets της Samsung είναι ίδια, δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν το δακτυλικό αποτύπωμα για να πιστοποιήσουν τις πληρωμές στα τηλέφωνά τους.

Όπως και το Galaxy Watch, το ανταγωνιστικό Apple Watch επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το wearable με ένα PIN. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ξεκλειδωθεί χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID ή το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID στο iPhone που έχει αντιστοιχιστεί με το ρολόι.

Μόλις το smartwatch ξεκλειδωθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών με το Apple Pay. Μόλις το Apple Watch εντοπίσει ότι δεν έρχεται πλέον σε επαφή με το χέρι, θα κλειδώσει – απενεργοποιώντας τη δυνατότητα χρήσης του Apple Pay μέχρι να ξεκλειδωθεί ξανά.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο εντοπίστηκε από το blog τεχνολογίας Patently Apple, η Samsung ελπίζει να ενσωματώσει έναν ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από τις οθόνες LCD, LED, OLED και e-ink.

Αναμένεται να είναι πιο ακριβής και αξιόπιστος σε σύγκριση με τους οπτικούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε παλαιότερα μοντέλα smartphone.

Ωστόσο τίποτα δεν είναι απόλυτα σίγουρο ακόμα. Άλλωστε, πολλά από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Samsung με διαφορετική τεχνολογία και χαρακτηριστικά δεν έχουν καταφέρει ποτέ να ενσωματωθούν στο τελικό προϊόν.

Παρ ‘όλα αυτά, ένας σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων θα ήταν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για όσους κατέχουν ένα Galaxy Watch και χρησιμοποιούν το smartwatch τους για ανέπαφες συναλλαγές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS