ΑρχικήinetMicrosoft: Εντοπίστηκαν ψεύτικες Google Chrome διαφημίσεις στον Bing

Microsoft: Εντοπίστηκαν ψεύτικες Google Chrome διαφημίσεις στον Bing

Η Microsoft κατήργησε πρόσφατα ορισμένες ψεύτικες διαφημίσεις Google Chrome στον περιηγητή Bing που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Το ζήτημα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο προγραμματιστής Gabriel Landau, αναφέροντας το στην Microsoft την περασμένη εβδομάδα. Ουσιαστικά, ψάχνοντας για τον Google Chrome στον Bing έπεσε πάνω σε διαφημίσεις που οδηγούσαν σε κακόβουλους ιστότοπους.

Ένας από τους συνδέσμους που επεσήμανε ήταν ο googleonline2018.com, τον οποίο ο Microsoft Edge και ο Bing ήταν οι μόνοι που δεν τον μάρκαραν ως επικίνδυνο. Ο Google Chrome, σε αντίθεση, έχει αποκλείσει την πρόσβαση στη σελίδα, προειδοποιώντας τους χρήστες για τους πιθανούς κινδύνους κατά την πρόσβαση στον ιστότοπο.

Bing

Η Microsoft λοιπόν, μετά την εν λόγω αναφορά, κατήργησε με τη σειρά της τις κακόβουλες διαφημίσεις ενώ ζητάει από τους χρήστες να συνεχίσουν να αναφέρουν τέτοιου είδους περιεχόμενο για την παροχή μιας ασφαλέστερης εμπειρίας αναζήτησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τη Microsoft ότι επέτρεψε σκόπιμα ψεύτικες διαφημίσεις Google Chrome, προκειμένου να προωθήσει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης.

Αν και αυτή η θεωρία είναι απίθανη, η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αμφιλεγόμενες τακτικές για να πείσει τους χρήστες να δοκιμάσουν τον περιηγητή Edge, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παραθύρων που εμφανίζονταν στην επιφάνεια εργασίας.

Προς το παρόν, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Bing και Edge κανονικά, αλλά θα σας συνιστούσαμε να προσέχετε σε ποιους συνδέσμους κάνετε κλικ στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS