ΑρχικήinetΗ IBM αγοράζει τη Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια

Η IBM αγοράζει τη Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια

linuxΗ IBM και η Red Hat ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία ώστε η IBM να αποκτήσει το διανομέα Linux και λογισμικού ανοιχτού κώδικα για 34 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια χρηματική συναλλαγή ύψους 190 δολαρίων ανά μετοχή.

Αυτή η ανακοίνωση είναι η μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας λογισμικού μέχρι σήμερα. Μετά την εξαγορά, η Red Hat θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ξεχωριστή μονάδα στην ομάδα Hybrid Cloud της IBM.

Τα τελευταία χρόνια, η Red Hat κατάφερε να αποκομίζει συνεχώς κέρδη με τη διαχείριση της στρατηγικής διανομής λογισμικού Linux και ανοιχτού κώδικα. Δεδομένου ότι το Linux είναι το προτιμώμενο λειτουργικό σύστημα όσον αφορά το cloud computing, είναι λογικό η IBM να ενώσει τις δυνάμεις της με την Red Hat και να ενισχύσει τις επιχειρηματικές της προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την άλλη πλευρά, η IBM έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Watson AI και στα τεχνάσματά της σχετικά με το μάρκετινγκ τον τελευταίο καιρό.

Συνολικά, το βήμα αυτό θεωρείται ως κίνηση της IBM για να εδραιωθεί ως μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά του hybrid cloud. Με αυτήν την εξέλιξη, η Διευθύνων Σύμβουλος της IBM, Ginni Rometty, ελπίζει να καταστήσει την IBM τον # 1 παροχέα hybrid cloud στον κόσμο, προσφέροντας τη μόνη open cloud λύση με ” full unlocked value. ”

Ενώ η τρέχουσα θέση της IBM ως δημόσιος φορέας παροχής υπηρεσιών cloud δεν φαίνεται εντυπωσιακή σε σύγκριση με την Amazon, τη Microsoft και τη Google, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τη συνδυασμένη τεχνολογία για να συνδέσει το cloud και άλλες εφαρμογές cloud τρίτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS