ΑρχικήinetΗ Microsoft κάνει ανοιχτού κώδικα 60.000 ευρεσιτεχνίες

Η Microsoft κάνει ανοιχτού κώδικα 60.000 ευρεσιτεχνίες

κώδικαΤο Open Invention Network (OIN) είναι μια ομάδα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ανοικτού κώδικα που προσπαθεί να διασφαλίσει ότι το Linux είναι ασφαλές από αγωγές σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Το ΟΙΝ διαθέτει περισσότερα από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αποτελείται από περισσότερα από 2.500 μέλη, συμπεριλαμβανομένων των SUSE, Google, IBM, Red Hat, κλπ.

Η Microsoft, η κατασκευάστρια εταιρεία του open source λειτουργικού συστήματος Windows, έχει προσχωρήσει επίσης στο ΟΙΝ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα μέλη του OIN μπορούν να χορηγούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε άλλα μέλη. Με αυτή τη διαδικασία, κατά κάποιον τρόπο η Microsoft έχει κάνει ανοιχτού κώδικα, περισσότερα από 60.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με το ZDNet, ο Keith Bergelt, Διευθύνων Σύμβουλος της OIN, δήλωσε ότι αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελούνται από τόνους τεχνολογιών που σχετίζονται με το Android, το OpenStack, το Linux kernel, το HyperLedger, το LF Energy, κ.λπ.

Η Microsoft θα χάσει δισεκατομμύρια δολάρια

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, η Microsoft αναμένεται να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Το 2014, η εταιρεία απέκτησε περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το Android, με το ένα από αυτά τα δισεκατομμύρια να προέρχεται από τη Samsung.

Απαντώντας σε αυτό, η Microsoft δήλωσε ότι έχει υποβληθεί σε μια φιλοσοφική αλλαγή. Η παρελθούσα μάχη της εταιρείας με την κοινότητα του ανοιχτού κώδικα δεν είναι κρυφή και η χειρονομία της σίγουρα φαίνεται σαν μια προσπάθεια να προστατεύσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από αγωγές για πνευματικά δικαιώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει κάνει παρόμοια βήματα και στο παρελθόν. Μόλις πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία ανακοίνωσε το Azure IP Advantage Plan.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS