5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Έτοιμες οι ενημερώσεις KB4462923 και KB4462926 για Windows 7 και 8.1

Εκτός από τις ενημερώσεις των Windows 10 που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, η Microsoft δημοσίευσε επίσης ενημερώσεις για τα Windows 7 και τα Windows 8.1. Τα Windows 7 Service Pack 1 και τα Windows Server 2008 R2 Service Pack θα λάβουν την ενημέρωση KB4462923 και την KB4462915 η οποία αφορά θέματα ασφάλειας. Και τα δύο updates θα διανεμηθούν ταυτόχρονα στους χρήστες.

microsoft updates older windows

Σύμφωνα με τις επίσημες δημοσιεύσεις κυκλοφορίας, τα επερχόμενα updates περιλαμβάνουν «ενημερώσεις ασφαλείας για το Windows Media Player, τα γραφικά στοιχεία των Windows, τα συστήματα αποθήκευσης αρχείων, τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος και τον μηχανισμό βάσης δεδομένων Microsoft JET».

Τα Windows 8.1 και Windows Server 2012 R2 θα λάβουν την ενημέρωση KB4462926 και για θέματα ασφάλειας την KB4462941, όπου και αυτές θα διανεμηθούν ταυτόχρονα και θα αντιμετωπίσουν παρόμοια ζητήματα όπως και τα παραπάνω updates.

Οι ενημέρωσεις των Windows 7 μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν ένα γνωστό ζήτημα. Όπως εξηγεί η Microsoft, σε ορισμένες περιπτώσεις ο ελεγκτής διεπαφής δικτύου μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Με άλλα λόγια, θα μπορούσατε να χάσετε τη συνδεσιμότητα του δικτύου και η Microsoft ισχυρίζεται ότι ο ένοχος για αυτό είναι ένα αρχείο που λείπει με την ονομασία oem.inf.

Οι τεχνικοί της Microsoft εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και η επίλυση του δεν θα αργήσει να έρθει. Μέχρι τότε οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τις αλλαγές υλικού στο Device Manager για να επαναφέρουν τη λειτουργικότητα του δικτύου.

Δεν υπάρχουν αναφορές για αποτυχημένες εγκαταστάσεις των ενημερώσεων, αν και οι μηνιαίες ενημερώσεις για τα Windows 7 και 8.1 σπάνια έχουν επηρεαστεί από τέτοια θέματα. Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις, οι ενημερώσεις που επηρεάστηκαν ήταν αυτές που αφορούσαν συγκεκριμένα τα Windows 10.

Μπορείτε να κάνετε λήψη των νέων ενημερώσεων από το Windows Update αυτήν τη στιγμή ή μπορείτε να επισκεφτείτε τον κατάλογο Microsoft Update, εάν θέλετε να κατεβάσετε χειροκίνητα τις ενημερώσεις για περαιτέρω εγκαταστάσεις σε συστήματα χωρίς πρόσβαση στο Internet.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *