ΑρχικήinetΠοιο προϊόν της Microsoft θα λάβει τέλος μαζί με τα Windows 7;

Ποιο προϊόν της Microsoft θα λάβει τέλος μαζί με τα Windows 7;

Τα Windows 7 θα σταματήσουν να λαμβάνουν υποστήριξη τον Ιανουάριο του 2020 με αποτέλεσμα να μην αποστέλλονται νέες ενημερώσεις σε συσκευές που εξακολουθούν να τα τρέχουν. Απ’ ότι φαίνεται όμως, άλλο ένα προϊόν της Microsoft θα λάβει επίσης τέλος.

Μαζί με τα Windows 7, η Microsoft σταματάει επίσης την υποστήριξη για την παλαιότερη έκδοση του Intune, ειδικά εκείνη που απευθύνεται στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Η παλαιότερη έκδοση του Intune δεν θα υποστηρίζεται πλέον ενώ η ίδια η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει γενικά υποστήριξη του προγράμματος στα Windows 7.

Η Microsoft συνιστά στους χρήστες να μεταβούν σε νεότερες πλατφόρμες όπου προσφέρεται ένα σύστημα διαχείρισης Intune με Azure. Ο κολοσσός βέβαια προτείνει την εγκατάσταση των Windows 10, της πιο πρόσφατης κυκλοφορίας του, με το επιχείρημα ότι το λειτουργικό σύστημα διαθέτει προεγκατεστημένες όλες τις δυνατότητες διαχείρισης του υπολογιστή και των συσκευών οπότε δε θα χρειαστεί καμία ενέργεια από εσάς.

Microsoft

Αξίζει αν σημειώσουμε ότι η προθεσμία Ιανουαρίου 2020 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη Microsoft και τους χρήστες της, καθώς θα πρέπει να μεταφερθεί αναγκαστικά ένα ολόκληρο userbase στα Windows 10.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τον “πόλεμο” εναντίον των Windows 7 και απαιτεί τώρα από τους εταίρους να ενημερώσουν τους πελάτες σχετικά με την προσεχή κρίσιμη κατάργηση.

Ως εναλλακτική λύση, προτείνονται τα Windows 10, τα οποία λαμβάνουν ενημερώσεις δύο φορές το χρόνο, σύμφωνα με την τρέχουσα πολιτική, και θα επωφεληθούν από τη συνεχιζόμενη υποστήριξη καθώς απελευθερώνονται νέες εκδόσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS