ΑρχικήinetShutdown σε υπηρεσίες της Microsoft Azure για 7 ώρες!

Shutdown σε υπηρεσίες της Microsoft Azure για 7 ώρες!

Οι πελάτες της Microsoft Azure της Βόρειας Ευρώπης βιώσαν ένα shutdown σε ορισμένες υπηρεσίες της Microsoft στις 29 Σεπτεμβρίου αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε ακριβή στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη.Microsoft Azure

Απ’ ότι φαίνεται, το σύστημα καταστολής πυρκαγιάς σε ένα από τα κέντρα δεδομένων  είναι η αιτία για την διακοπή των υπηρεσιών Virtual Machines, Cloud Services, Azure Backup, App Services\Web Apps, Azure Cache, Azure Monitor, Azure Functions, Time Series Insights, Stream Analytics, HDInsight, Data Factory, Azure Scheduler και  Azure Site Recovery από τις 13.27 μέχρι τις 20.15 μ.μ.

Η Microsoft αναφέρει ότι κατά την περιοδική συντήρηση το προσωπικό ρύθμισε κατά λάθος το σύστημα καταστολής πυρκαγιάς για να απελευθερώσει αδρανές παράγοντα στο κέντρο δεδομένων. Επομένως, το σύστημα μπλόκαρε όλες τις Air Handler Units (AHU) για να αποτρέψει την κατανομή του οξυγόνου στο δωμάτιο με σκοπό να περιοριστούν οι ζημιές από μια πιθανή πυρκαγιά.

Παρόλο που οι αρμόδιοι διόρθωσαν άμεσα την θερμοκρασία, συγκεκριμένες περιοχές ήταν ακόμα αρκετά θερμές με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτόματος τερματισμός των συστημάτων προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια δεδομένων.

Δυστυχώς, οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησαν στον πρόωρο, μη ελεγχόμενο τερματισμό ορισμένων διακομιστών οπότε το προσωπικό της Microsoft χρειάστηκε να επαναφέρει τα συστήματα χειροκίνητα.

Χρειάστηκαν σχεδόν 7 ώρες για να επαναφερθούν online όλα τα συστήματα.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη στους πελάτες που επηρεάστηκαν. Συνεχώς λαμβάνουμε μέτρα για τη βελτίωση της πλατφόρμας Microsoft Azure για να διασφαλίσουμε ότι τέτοια περιστατικά δεν θα συμβούν στο μέλλον. Οι έρευνες για την αποκάλυψη της αιτίας της απροσδόκητης απελευθέρωσης συνεχίζονται.» δήλωσε χαρακτηριστικά η Microsoft.

Όπως δήλωσε και η ίδια η εταιρεία, οι έρευνες συνεχίζονται και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στις 13 Οκτωβρίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS