ΑρχικήinetEU Code Week: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από την Apple

EU Code Week: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από την Apple

Ως μέρος της Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού (EU Code Week), η Apple θα διοργανώσει παραπάνω από 2.000 δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα στα καταστήματα της σε όλη την Ευρώπη. Έχοντας υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής του προγραμματισμού, και έχοντας κάνει μεγάλες προωθητικές ενέργειες στο παρελθόν για να σπρώξει μεγάλους και μικρούς προς τον προγραμματισμό, τώρα θα παρέχει μια φανταστική εμπειρία σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.

eu code week apple

Τα εκπαιδευτικά μαθήματα θα είναι δωρεάν και διαθέσιμα σε όλους, και η Apple θα εκτελεί τουλάχιστον ένα ανά ημέρα σε κάθε της κατάστημα. Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, τα μαθήματα αυτά είναι σχεδιασμένα για άτομα με μικρή ή καθόλου εμπειρία προγραμματισμού, και ως στόχο έχουν την έμπνευση του κοινού. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω μικρού μήκους πρακτικών ασκήσεων. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για το πως να ξεκινήσει κανείς, app design και coding basics, καθώς και challenges για παιδιά.

Η Apple προσφέρει μαθήματα προγραμματισμού καθ ‘όλη  τη διάρκεια του χρόνου, με εύκολους οδηγούς που εξηγούν βήμα βήμα το τι θα πρέπει να κάνει ο χρήστης, χρησιμοποιώντας την γλώσσα Swift, την γλώσσα που δημιούργησε η Apple και γίνεται ολοένα και πιο γνωστή.

Το EU Code Week, το οποίο πρόκειται για περισσότερο από μια εβδομάδα (από 6 μέχρι 21 Οκτωβρίου) είναι μια πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση του προγραμματισμού σε όσους δεν έχουν προηγουμένη εμπειρία, αλλά και σε αυτούς που τον φοβούνται πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάτι υπερβολικά περίπλοκο. Το 2017, συμμετείχαν στο πρόγραμμα παραπάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι από 50 διαφορετικές χώρες, και φέτος ο αριθμός αναμένετε να αυξηθεί.

Ο Tim Cook, CEO της Apple, δηλώνει “Η εταιρεία μας από πάντα πίστευε ότι ο προγραμματισμός είναι η γλώσσα του μέλλοντος, και έτσι δημιουργήσαμε tools τα οποία κάνουν τον προγραμματισμό εύκολο και διασκεδαστικό ακόμα και σε αρχάριους”. Εάν σας ενδιαφέρει να πάρετε μέρος σε κάποιο από αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα καταστήματα εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS