Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Apple και Amazon αρνούνται την ύπαρξη κινεζικών spy chips στους server τους

chipsΠρόσφατα, μια έκθεση του Bloomberg ισχυρίστηκε ότι Κινέζοι κατάσκοποι είχαν τοποθετήσει chips σε διακομιστές που χρησιμοποιούν εταιρείες όπως η Apple και η Amazon για να ελέγχουν τα εσωτερικά δίκτυα.

Σε απάντηση, τόσο η Apple όσο και η Amazon αρνήθηκαν έντονα τους ισχυρισμούς ότι οι server τους ελέγχονται από Κινέζους κατασκόπους.

Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι και οι δύο εταιρείες ανακάλυψαν αυτά τα κατασκοπευτικά chips και ενημέρωσαν αργότερα τις αμερικανικές αρχές. Ωστόσο, η Apple και η Amazon αρνήθηκαν ότι οποιαδήποτε από αυτές τις αξιώσεις έλαβε χώρα.

Παραδόξως, οι απαντήσεις τους ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής και μακροσκελής, αντικρούοντας έναν έναν όλους τους ισχυρισμούς του Bloomberg. Συνήθως, σε περιπτώσεις ελαττωμάτων ασφαλείας, οι εταιρείες κάνουν μια ολιγόλογη δήλωση.

Σύμφωνα με τις δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, δεν βρέθηκαν τέτοιου είδους μικροτσίπ στους server τους και η διείσδυση δεν συνέβη ποτέ. Εδώ είναι τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων που έδωσαν η Amazon και η Apple:

Amazon

«Όπως έχουμε δηλώσει στο Bloomberg BusinessWeek πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες, αυτό είναι αναληθές. Ποτέ, ούτε στο παρελθόν ούτε στο παρόν, δεν έχουμε ανακαλύψει ζητήματα που να αφορούν σε τροποποιημένο hardware ή στην ύπαρξη κακόβουλων chips στις μητρικές SuperMicro σε οποιοδήποτε σύστημα Elemental ή Amazon. Ούτε συμμετείχαμε σε έρευνα με την κυβέρνηση.»

Apple

«Η Apple δεν έχει βρει ποτέ κακόβουλα chips, τροποποιημένο hardware ή ευπάθειες που να έχουν διεισδύσει σκόπιμα σε οποιοδήποτε server της. Η Apple ποτέ δεν είχε καμία επαφή με το FBI ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία σχετικά με τέτοιο περιστατικό. Δεν γνωρίζουμε για καμία έρευνα από το FBI, ούτε έχουμε επαφές με τα όργανα επιβολής του νόμου.»

Μπορείτε να δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις της Apple και της Amazon ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους.

Apple

Amazon

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *