ΑρχικήsecurityApple και Amazon αρνούνται την ύπαρξη κινεζικών spy chips στους server τους

Apple και Amazon αρνούνται την ύπαρξη κινεζικών spy chips στους server τους

chipsΠρόσφατα, μια έκθεση του Bloomberg ισχυρίστηκε ότι Κινέζοι κατάσκοποι είχαν τοποθετήσει chips σε διακομιστές που χρησιμοποιούν εταιρείες όπως η Apple και η Amazon για να ελέγχουν τα εσωτερικά δίκτυα.

Σε απάντηση, τόσο η Apple όσο και η Amazon αρνήθηκαν έντονα τους ισχυρισμούς ότι οι server τους ελέγχονται από Κινέζους κατασκόπους.

Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι και οι δύο εταιρείες ανακάλυψαν αυτά τα κατασκοπευτικά chips και ενημέρωσαν αργότερα τις αμερικανικές αρχές. Ωστόσο, η Apple και η Amazon αρνήθηκαν ότι οποιαδήποτε από αυτές τις αξιώσεις έλαβε χώρα.

Παραδόξως, οι απαντήσεις τους ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής και μακροσκελής, αντικρούοντας έναν έναν όλους τους ισχυρισμούς του Bloomberg. Συνήθως, σε περιπτώσεις ελαττωμάτων ασφαλείας, οι εταιρείες κάνουν μια ολιγόλογη δήλωση.

Σύμφωνα με τις δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, δεν βρέθηκαν τέτοιου είδους μικροτσίπ στους server τους και η διείσδυση δεν συνέβη ποτέ. Εδώ είναι τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων που έδωσαν η Amazon και η Apple:

Amazon

“Όπως έχουμε δηλώσει στο Bloomberg BusinessWeek πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες, αυτό είναι αναληθές. Ποτέ, ούτε στο παρελθόν ούτε στο παρόν, δεν έχουμε ανακαλύψει ζητήματα που να αφορούν σε τροποποιημένο hardware ή στην ύπαρξη κακόβουλων chips στις μητρικές SuperMicro σε οποιοδήποτε σύστημα Elemental ή Amazon. Ούτε συμμετείχαμε σε έρευνα με την κυβέρνηση.”

Apple

“Η Apple δεν έχει βρει ποτέ κακόβουλα chips, τροποποιημένο hardware ή ευπάθειες που να έχουν διεισδύσει σκόπιμα σε οποιοδήποτε server της. Η Apple ποτέ δεν είχε καμία επαφή με το FBI ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία σχετικά με τέτοιο περιστατικό. Δεν γνωρίζουμε για καμία έρευνα από το FBI, ούτε έχουμε επαφές με τα όργανα επιβολής του νόμου.”

Μπορείτε να δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις της Apple και της Amazon ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους.

Apple

Amazon

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS