Αρχικήsecurity17 χρόνια φυλάκιση σε ερασιτέχνη hacker! Τα λάθη πληρώνονται…

17 χρόνια φυλάκιση σε ερασιτέχνη hacker! Τα λάθη πληρώνονται…

Ένας άνδρας hacker από την Μασαχουσέτη καταδικάστηκε σε 210 μήνες (17 χρόνια) φυλάκιση αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για πολλαπλές hacking επιθέσεις, κλοπή της ταυτότητας και απειλές για βομβιστικές επιθέσεις.

Ο λόγος για τον Ryan S. Lin, 25 ετών, ο οποίος ενεπλάκη σε μια εκστρατεία επιθέσεων εναντίον μιας 25χρονης γυναίκας από το Μάιο του 2016 έως τις 5 Οκτωβρίου του 2017. Ο hacker παραβίασε τους online λογαριασμούς της και έκλεψε προσωπικές πληροφορίες όπως φωτογραφίες, καταχωρήσεις ημερολογίου, ιατρικές λεπτομέρειες και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, έστειλε όλα όσα κατάφερε να κλέψει από την κοπέλα σε όλους τους φίλους, τους συναδέλφους και την οικογένεια της.

hacker

Ο Lin δεν σταμάτησε εκεί αφού, στη συνέχεια, δημιούργησε ψεύτικα προφίλ με το όνομα του θύματος δημοσιεύοντας ψευδείς σεξουαλικές προσκλήσεις για αγνώστους άνδρες.

Οι απειλές για βομβιστικές επιθέσεις αποτελούσαν μέρος μιας φάρσας –ή έτσι υποστήριξε στην αστυνομία- απέναντι σε σχολεία, σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας ο νεαρός hacker κρίνεται υπεύθυνος για ακόμα περισσότερες παραβιάσεις λογαριασμών απλών χρηστών.

Ο Ryan S. Lin, τον Απρίλιο του 2018, κρίθηκε ένοχος για επτά επιθέσεις hacking, πέντε περιπτώσεις προωθήσεις παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, εννέα απειλές για βομβιστικές επιθέσεις και μια κλοπή ταυτότητας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS