ΑρχικήinetApple: Τέλος οι επισκευές από third party καταστήματα επισκευής υπολογιστών

Apple: Τέλος οι επισκευές από third party καταστήματα επισκευής υπολογιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple χρησιμοποιεί ένα νέο diagnostic λογισμικό για την επισκευή των MacBook Pro και iMac Pro, το οποίο αν δεν χρησιμοποιηθεί για την επισκευή ή αλλαγή μερών του υπολογιστή, το σύστημα δεν λειτουργεί. Το Motherboard, ημερώθηκε από την ίδια την Apple, και αναφέρει ότι η νέα αυτή αλλαγή επηρεάζει τα τρίτα καταστήματα επισκευής mac.

apple repair shop

Από ότι φαίνεται, με την νέα αυτή αλλαγή, χωρίς το ειδικό software, τρίτες υπηρεσίες επισκευής προϊόντων της Apple δεν θα μπορούν να αποκαταστήσουν προβλήματα σχετικά με την μητρική, την οθόνη, το πληκτρολόγιο, το touchpad και το touch ID. Για τα iMac Pro, εάν αντικατασταθεί ο αποθηκευτικός χώρος ή η μητρική χωρίς την χρήση του νέου λογισμικού, με την επόμενη έναρξη του υπολογιστή θα εμφανιστεί το μήνυμα “inoperative system” ή “incomplete repair”. Το σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν το εγκρίνει κάποιος πιστοποιημένος τεχνικός με το νέο πρόγραμμα, Apple Service Toolkit 2.

Σύμφωνα με την Apple, η αλλαγή αυτή έρχεται για λογούς ασφάλειας. Τα chip την Apple είναι υπεύθυνα για κρίσιμες λειτουργίες όπως είναι η κρυπτογράφηση του δίσκου. Ειδικά τώρα που η ασφάλεια των hardware φαίνεται να είναι ένα φλέγον θέμα στα νέα, είναι αναμενόμενη μια τέτοια πολιτική από την πλευρά της εταιρείας. Από την άλλη όμως, δεν είναι και η πιο συνηθισμένη τακτική, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ σε συσκευές άλλων εταιρειών.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν συμφωνούν με αυτή την αλλαγή, και υποστηρίζουν ότι η εταιρεία επίτηδες κάνει πιο ακριβή και δύσκολη την διαδικασία επισκευής των συσκευών της, αναγκάζοντας έμμεσα τους πελάτες της να αγοράζουν νέες συσκευές πολύ πριν αυτό είναι αναγκαίο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS