Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Στο Instagram πωλούνται κλεμμένοι λογαριασμοί και Botnet

Κάποιοι χρησιμοποιούν το Instagram, την πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο του Facebook, ως ένα one-stop shop που προσφέρει πρόσβαση σε botnet και κλεμμένους λογαριασμούς Fortnite και Spotify σύμφωνα με μια αναφορά του Joseph Cox της Motherboard.

Το Instagram δεν θα ήταν το πρώτο μέρος που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί να αγοράσει έναν κλεμμένο λογαριασμό ή να νοικιάσει ένα botnet για κάποιες επιθέσεις DDoS, αλλά οι cyber-εγκληματίες το έκαναν νέο τους σπίτι δεδομένου ότι υπάρχει λιγότερος  έλεγχος  περιεχομένου σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν κλεμμένα εικονικά αγαθά δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι για να τα αγοράσουν στο dark web.

Instagram

Ο Cox διαπίστωσε ότι μερικοί χρήστες του Instagram διαφημίζουν τόσο κλεμμένους λογαριασμούς για παιχνίδια όσο και υπηρεσίες online όπως Fortnite και Spotify και πρόσβαση σε botnet τα οποία προωθούν οι πωλητές τους ως τροφοδοτούμενα από συσκευές που έχουν μολυνθεί από το IoT που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας στελέχη Mirai.

Παρόλο που πολλοί από αυτούς πωλούν τα botnet όπως είναι, μερικοί από αυτούς παρέχουν επίσης υπηρεσίες ενοικίασης με μηνιαίες συνδρομές που κυμαίνονται από $ 5 έως $ 80, πιθανώς ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών από τις οποίες είναι κατασκευασμένες ή τις δυνατότητες DDoS.

Οι χάκερ που τώρα αποκαλούν Instagram το σπίτι τους έχουν επίσης μετακινηθεί σε άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και, όπως προαναφέρθηκε, επωφελούνται από τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του παιχνιδιού Fortnite battle royale για να πουλήσουν κλεμμένους λογαριασμούς με σπάνιες επιλογές και αναβαθμίσεις στο παιχνίδι.

Όπως αποκαλύφθηκε από τον Cox, οι περισσότεροι χρήστες Instagram που πωλούν botnet και κλεμμένους λογαριασμούς ακολουθούν ο ένας τον άλλον και είναι “οργανωμένοι” ως κοινότητα hacking.

Αυτό μπορεί να είναι καλό για τις επιχειρήσεις αλλά, δεδομένου ότι οι όροι υπηρεσίας της Instagram λένε ότι οι χρήστες της πλατφόρμας τους δεν μπορούν να “κάνουν τίποτα παράνομο, παραπλανητικό ή δόλιο ή για παράνομο ή μη εξουσιοδοτημένο σκοπό”, θα κάνει επίσης πολύ πιο εύκολο για το κοινωνικό δίκτυο το να εξετάσει το ζήτημα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να τα σταματήσει.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *