Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Στο Instagram πωλούνται κλεμμένοι λογαριασμοί και Botnet

Κάποιοι χρησιμοποιούν το Instagram, την πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο του Facebook, ως ένα one-stop shop που προσφέρει πρόσβαση σε botnet και κλεμμένους λογαριασμούς Fortnite και Spotify σύμφωνα με μια αναφορά του Joseph Cox της Motherboard.

Το Instagram δεν θα ήταν το πρώτο μέρος που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί να αγοράσει έναν κλεμμένο λογαριασμό ή να νοικιάσει ένα botnet για κάποιες επιθέσεις DDoS, αλλά οι cyber-εγκληματίες το έκαναν νέο τους σπίτι δεδομένου ότι υπάρχει λιγότερος  έλεγχος  περιεχομένου σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν κλεμμένα εικονικά αγαθά δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι για να τα αγοράσουν στο dark web.

Instagram

Ο Cox διαπίστωσε ότι μερικοί χρήστες του Instagram διαφημίζουν τόσο κλεμμένους λογαριασμούς για παιχνίδια όσο και υπηρεσίες online όπως Fortnite και Spotify και πρόσβαση σε botnet τα οποία προωθούν οι πωλητές τους ως τροφοδοτούμενα από συσκευές που έχουν μολυνθεί από το IoT που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας στελέχη Mirai.

Παρόλο που πολλοί από αυτούς πωλούν τα botnet όπως είναι, μερικοί από αυτούς παρέχουν επίσης υπηρεσίες ενοικίασης με μηνιαίες συνδρομές που κυμαίνονται από $ 5 έως $ 80, πιθανώς ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών από τις οποίες είναι κατασκευασμένες ή τις δυνατότητες DDoS.

Οι χάκερ που τώρα αποκαλούν Instagram το σπίτι τους έχουν επίσης μετακινηθεί σε άλλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και, όπως προαναφέρθηκε, επωφελούνται από τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα του παιχνιδιού Fortnite battle royale για να πουλήσουν κλεμμένους λογαριασμούς με σπάνιες επιλογές και αναβαθμίσεις στο παιχνίδι.

Όπως αποκαλύφθηκε από τον Cox, οι περισσότεροι χρήστες Instagram που πωλούν botnet και κλεμμένους λογαριασμούς ακολουθούν ο ένας τον άλλον και είναι «οργανωμένοι» ως κοινότητα hacking.

Αυτό μπορεί να είναι καλό για τις επιχειρήσεις αλλά, δεδομένου ότι οι όροι υπηρεσίας της Instagram λένε ότι οι χρήστες της πλατφόρμας τους δεν μπορούν να «κάνουν τίποτα παράνομο, παραπλανητικό ή δόλιο ή για παράνομο ή μη εξουσιοδοτημένο σκοπό», θα κάνει επίσης πολύ πιο εύκολο για το κοινωνικό δίκτυο το να εξετάσει το ζήτημα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να τα σταματήσει.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *