ΑρχικήinetNewegg: Hackers έκλεβαν στοιχειά πληρωμής για έναν μήνα

Newegg: Hackers έκλεβαν στοιχειά πληρωμής για έναν μήνα

Η Newegg, μια εταιρεία με βάση τις ΗΠΑ έπεσε θύμα παραβίασης και διέρρευσε τους τρόπους πληρωμής των χρηστών της για το διάστημα ενός μηνά. Η παραβίαση έγινε από τους ιδίους hackers που παραβίασαν την British Airways και την Ticketmaster νωρίτερα το 2018.

Η Newegg έχει παραπάνω από 50 εκατομμύρια επισκέπτες στην σελίδα της κάθε μηνά, και η αξία την εταιρείας ανέρχεται στα 2.65 δισεκατομμύρια δολάρια. Την παραβίαση ανακάλυψε η RiskIQ σε συνεργασία με την Volexity cybersecurity firm, όπου και δήλωσαν “Μπορούμε να πούμε με σιγουριά  ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγάλος, παρόλο που οι έρευνες μόλις ξεκίνησαν”.

Οι hacker εισήγαγαν 15 γραμμές κώδικα στην σελίδα όπου ο χρήστης έπρεπε να εισάγει τα στοιχεία πληρωμής, και έμεινε εκεί από τις 14 Αυγούστου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Ο κώδικας κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, αντέγραφε τα στοιχεία πληρωμής και τα έστελνε σε ένα domain που έμοιαζε με του Newegg (πιθανότατα για να μην το παρατηρήσουν) μέσω HTTPS πρωτοκόλλου.

Πίσω από αυτή την παραβίαση αλλά και από της British Airways και Ticketmaster, είναι η Magecart, σύμφωνα με την RiskIQ.

Η Newegg έχει ήδη επικοινωνήσει μέσω email με όλους τους πελάτες της που αγόρασαν από το site της στο διάστημα που υπήρχε ο κακόβουλος κώδικας. Στο email αναφέρει ότι όσοι αγοράσαν από την πλατφόρμα της, θα πρέπει να προσέξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για περίεργες κινήσεις.

Τέλος η RiskIQ δήλωσε πως το λάθος δεν είναι της Newegg, αλλά της Magecart.  Οι hackers που εκτελούν τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν κάνουν διακρίσεις για το που βρίσκεται ο στόχος τους. Ενώ οι δυο προηγούμενοι στόχοι τους βρίσκονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Newegg βρίσκεται στις ΗΠΑ, και το αποτέλεσμα θα στοιχίσει πολύ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS