ΑρχικήinetΗ Intel αναθέτει την παραγωγή των Chip 14nm στον κατασκευαστή chip της...

Η Intel αναθέτει την παραγωγή των Chip 14nm στον κατασκευαστή chip της Apple

IntelΗ Intel αντιμετωπίζει ανεπάρκεια στην παραγωγή chip 14nm λόγω των συνεχών “ζητημάτων απόδοσης”. Για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση για τα chip 14nm, η εταιρεία σχεδιάζει να αναθέσει την παραγωγή τους στην TSMC – τον κατασκευαστή chip της Apple.

Όπως αναφέρει η DigiTimes, η Intel φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην παραγωγή chip 14nm, καθώς η τεχνολογική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια θέλει να δώσει προτεραιότητα στα προϊόντα υψηλής απόδοσης, όπως επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε διακομιστές και chipsets. Η παραγωγή των chip 14nm δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση σε ένα ποσοστό της τάξεως του 50%. Η εξωτερική ανάθεση της παραγωγής τους είναι η μόνη επιλογή που έχει η εταιρεία προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση, καθώς δεν υπάρχουν δυνατότητες δημιουργίας πρόσθετων τσιπ 14nm. Αυτή η ανικανότητα να ικανοποιηθεί η ζήτηση, οδήγησε σε αυξημένη τιμολόγηση ορισμένων CPU στην αγορά.

Η Intel έχει ήδη συνεργαστεί με την TSMC για προϊόντα SoC και FPGA της σειράς SoFIA. Η TSMC κατασκευάζει επίσης chip της Intel που χρησιμοποιούνται στο iPhone. Με την εξωτερική ανάθεση, τα βασικά προβλήματα της εταιρείας για την προσφορά chipset 14nm θα σταματήσουν να υπάρχουν μέχρι τα τέλη του 2018.

Η Intel έχει επανειλημμένα αναβάλει την κυκλοφορία του 10nm Cannon Lake Processor που ανακοινώθηκε το 2016. Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει περιορισμένη δυνατότητα για την κατασκευή chip 14nm.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας, η κυκλοφορία των τσιπ 10nm έχει αναβληθεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS