ΑρχικήinetΤο AI θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους

Το AI θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους

AIΗ Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα της σημερινής τεχνολογίας. Ωστόσο το κατά πόσο θα είναι ωφέλιμη ή καταστροφική είναι ακόμα αμφισβητήσιμο.

Στο πρόσφατο συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, ο Kai-Fu Lee, πρώην εκτελεστικό μέλος της Microsoft και της Google, δήλωσε ότι το AI θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται το AI θα αποτελέσει απειλή για τις θέσεις εργασίας εκείνων που εργάζονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Kai-Fu Lee εργάζεται ενεργά ως επενδυτής και προέδρευσε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Google και της Microsoft. Εργάστηκε επίσης στην Apple για πολύ καιρό. Ο Lee είναι ένας εμπειρογνώμονας της τεχνητής νοημοσύνης και έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο “AI Superpowers, China, Silicon Valley and The New World Order”, συζητώντας τα θετικά και τα αρνητικά του AI.

Προέβλεψε το μέλλον από το γεγονός ότι οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν χρήματα, στοιχεία και έρευνα, τα οποία μόνο λίγες εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτή τη στιγμή. Τα σχόλιά του είναι σύμφωνα με τα λόγια της Meredith Whittaker που είναι ειδικός του AI. Η Meredith είπε ότι υπάρχουν μόνο 7 εταιρείες στον κόσμο που μπορούν να αναπτύξουν AI σε εκτεταμένη κλίμακα.

Ο Lee τόνισε ότι είναι το μονοπώλιο των μεγάλων «παικτών» της βιομηχανίας τεχνολογίας στον τομέα του AI που θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας για τους φτωχούς και οι εταιρείες θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, αν δεν χρησιμοποιούν ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με το The Business Insider.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του AI και για να προωθήσει τις αλλαγές που μπορεί να φέρει στη ζωή των ανθρώπων. Φυσικά, τα σχόλια του Lee υποδείκνυαν τα μειονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης και το ακροατήριο δε φάνηκε να ενθουσιάζεται με αυτή την εξέλιξη. Ο Tim O ‘Reilly, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της O’Reilly Media, της εταιρείας που διοργάνωσε τη διάσκεψη, αντιτάχθηκε στον Lee και δήλωσε ότι πιστεύει ότι αντίθετα η τεχνολογία θα βοηθήσει τους φτωχούς.

Μετά από τα σχόλια του Lee, το κοινό που παρακολούθησε τη διάσκεψη τον ρώτησε για πιθανές λύσεις ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα.

Η απάντησή του ήταν: “Πολλοί από εμάς θα μισούσαμε να δούμε κάτι τέτοιο, αλλά ο Bill Gates μίλησε για το φόρο των ρομπότ. Νομίζω ότι αυτό που εννοούσε είναι ένας πολύ υψηλός φόρος για τις πολύ κερδοφόρες εταιρείες. Μερικοί άνθρωποι μιλούν για παγκόσμιο βασικό εισόδημα. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια πολύ λανθασμένη ιδέα, αλλά είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS