Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
Latest Posts

Το AI θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους

AIΗ Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα της σημερινής τεχνολογίας. Ωστόσο το κατά πόσο θα είναι ωφέλιμη ή καταστροφική είναι ακόμα αμφισβητήσιμο.

Στο πρόσφατο συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, ο Kai-Fu Lee, πρώην εκτελεστικό μέλος της Microsoft και της Google, δήλωσε ότι το AI θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ταχύς ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται το AI θα αποτελέσει απειλή για τις θέσεις εργασίας εκείνων που εργάζονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Kai-Fu Lee εργάζεται ενεργά ως επενδυτής και προέδρευσε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Google και της Microsoft. Εργάστηκε επίσης στην Apple για πολύ καιρό. Ο Lee είναι ένας εμπειρογνώμονας της τεχνητής νοημοσύνης και έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο «AI Superpowers, China, Silicon Valley and The New World Order», συζητώντας τα θετικά και τα αρνητικά του AI.

Προέβλεψε το μέλλον από το γεγονός ότι οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν χρήματα, στοιχεία και έρευνα, τα οποία μόνο λίγες εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτή τη στιγμή. Τα σχόλιά του είναι σύμφωνα με τα λόγια της Meredith Whittaker που είναι ειδικός του AI. Η Meredith είπε ότι υπάρχουν μόνο 7 εταιρείες στον κόσμο που μπορούν να αναπτύξουν AI σε εκτεταμένη κλίμακα.

Ο Lee τόνισε ότι είναι το μονοπώλιο των μεγάλων «παικτών» της βιομηχανίας τεχνολογίας στον τομέα του AI που θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας για τους φτωχούς και οι εταιρείες θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, αν δεν χρησιμοποιούν ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με το The Business Insider.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του AI και για να προωθήσει τις αλλαγές που μπορεί να φέρει στη ζωή των ανθρώπων. Φυσικά, τα σχόλια του Lee υποδείκνυαν τα μειονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης και το ακροατήριο δε φάνηκε να ενθουσιάζεται με αυτή την εξέλιξη. Ο Tim O ‘Reilly, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της O’Reilly Media, της εταιρείας που διοργάνωσε τη διάσκεψη, αντιτάχθηκε στον Lee και δήλωσε ότι πιστεύει ότι αντίθετα η τεχνολογία θα βοηθήσει τους φτωχούς.

Μετά από τα σχόλια του Lee, το κοινό που παρακολούθησε τη διάσκεψη τον ρώτησε για πιθανές λύσεις ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα.

Η απάντησή του ήταν: «Πολλοί από εμάς θα μισούσαμε να δούμε κάτι τέτοιο, αλλά ο Bill Gates μίλησε για το φόρο των ρομπότ. Νομίζω ότι αυτό που εννοούσε είναι ένας πολύ υψηλός φόρος για τις πολύ κερδοφόρες εταιρείες. Μερικοί άνθρωποι μιλούν για παγκόσμιο βασικό εισόδημα. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια πολύ λανθασμένη ιδέα, αλλά είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *