ΑρχικήinetGeForce Now: Η λύση της Nvidia για τους ιδιοκτήτες low end υπολογιστών

GeForce Now: Η λύση της Nvidia για τους ιδιοκτήτες low end υπολογιστών

Εάν είσαστε από αυτούς που θέλουν να παίζουν παιχνίδια σε low-end συστήματα, θα έχετε καταλάβει μέχρι στιγμής ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Τα πράγματα όμως έρχεται να αλλάξει η Nvidia με την καινούρια τεχνολογία GeForce Now Cloud, που θα κάνει χρήση του 5G.

GeForce Now Cloud

Στην διάσκεψη της AT&T, ο αντιπρόεδρος της Nvidia, Paul Bommarito, έκανε μια επίδειξη της υπηρεσίας, χρησιμοποιώντας ένα όχι και τόσο «δυνατό» laptop.

Χωρίς να προσδιορίστηκαν τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα του laptop που χρησιμοποιήθηκε, έγινε ξεκάθαρο ότι δεν ήταν κάποιο δυνατό μηχάνημα. Κατά την διάρκεια της επίδειξης, το αδύναμο αυτό laptop «έτρεχε» το παιχνίδι στα 60 fps (frames per second) σε full HD resolution, έχοντας μια καθυστέρηση του ύψους των 16 millisecond. Όσοι ασχολούνται με το gaming, γνωρίζουν ότι αυτή η καθυστέρηση είναι μηδαμινή, και πολύ πιθανόν να μην την παρατηρήσουν.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δοκιμής δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιος ειδικός εξοπλισμός, πέρα από το ότι υπήρχε ένα 5G base station στον χώρο της διάσκεψης, δημιουργώντας το ιδανικό σενάριο.  Ωστόσο σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το 5G είναι μια τεχνολογία απαραίτητη για την ομαλή χρήση της υπηρεσίας.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οδεύουμε προς έναν κόσμο οπού το hardware δεν θα είναι απαραίτητο να είναι ισχυρό, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται να έχει ο χρήστης θα είναι μια σταθερή σύνδεση στο internet. Μια τέτοιου τύπου υπηρεσία είναι το Netflix, και ελπίζουμε να κυμαίνεται και το GeForce Now στα ίδια λογικά επίπεδα κόστους.

Η υπηρεσία της Nvidia είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο από τις αρχές του 2018, και ελπίζουμε να δούμε στο σύντομο μέλλον ένα τελικό αποτέλεσμα διαθέσιμο προς το κοινό. Άλλα προνόμια που θα παρέχει η υπηρεσία είναι η αυτόματη ενημέρωση όλων των τίτλων, καθώς και cloud backup των κρίσιμων αρχείων του κάθε παιχνιδιού (όπως savedata).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS