ΑρχικήinetApple: Δίνει τέλος στον εφιάλτη της χαμηλής διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Apple: Δίνει τέλος στον εφιάλτη της χαμηλής διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των smartphones γενικώς -των iPhone ειδικώς- είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με τους κατασκευαστές να προσπαθούν μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων να επιλύσουν το ζήτημα αυτό.

Η Samsung μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των κόπων της μέσω του νέου Galaxy Note 9 ενώ η Apple σκοπεύει να ακολουθήσει μια διαφορετική μέθοδο η οποία ζωντανεύει χάρη στη μετάβαση της στις OLED οθόνες.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, σύμφωνα με μια έκθεση από την IHS Markit, η Apple ετοιμάζει μια ουσιαστική αναβάθμιση στην τεχνολογία της οθόνης βάση της οποίας θα αντικατασταθούν τα τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης χαμηλής θερμοκρασίας (LTPS TFT) με βασικές πλακέτες πολυκρυσταλλικού οξειδίου χαμηλής θερμοκρασίας (LTPO ).Apple

Αν και για τους περισσότερους από εμάς αυτή η εξήγηση μοιάζει ακατανόητη, μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει την χρήση της οθόνης κάνοντας την πιο αποτελεσματική. Έτσι, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσε να βελτιωθεί κατά 15%, βήμα αρκετά μεγάλο για τις iPhone  συσκευές.

Απ’ ότι φαίνεται είναι περίοδος αλλαγών για τον κολοσσό καθώς σκοπεύει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αναπτύξει την εν λόγω τεχνολογία μόνος του, χωρίς την βοήθεια τρίτων. Το μέλλον θα δείξει αν η απόφαση αυτή της Apple θα της βγει σε καλό, δεδομένου ότι η βελτιστοποίηση μιας οθόνης δεν μπορεί να γίνει εν μια νυκτί με βασικότερο εμπόδιο την πολυπλοκότητα της διαδικασίας.

Πληροφοριακά, η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει την μετάβαση στις OLED οθόνες το 2019 ενώ φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple πρόκειται να κρατήσει τουλάχιστον ένα LCD μοντέλο στην οικογένεια της.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS