Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Νέες πυρίμαχες μπαταρίες θα αποτρέπουν τυχόν εκρήξεις στα Smartphones

μπαταρίεςΔεν χρειάζεται κανείς να ψάξει πολύ για να βρει περιστατικά μπαταριών ιόντων-λιθίου που έχουν εκραγεί με αποτέλεσμα τραυματισμούς και μικροκαταστροφές. Η Samsung έχει γίνει αρκετά διάσημη για μπαταρίες της που έχουν εκραγεί, ενώ κατασκευαστές όπως η Apple έχουν επίσης βιώσει αυτό το πρόβλημα, καθώς πρόσφατα είδαμε μια περίπτωση iPad που σχεδόν εξερράγη σε ένα showroom.

Σήμερα οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χρησιμοποιούνται σε όλες τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά μπορεί να αποδειχθούν αρκετά επικίνδυνες. Έτσι οι ερευνητές στο Oak Ridge National Laboratory and University, πρότειναν μια πρακτική και φθηνή λύση για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Εμπνευσμένοι από την περίεργη συμπεριφορά ενός υγρού που στερεοποιείται όταν προσκρούει κάπου, κοινώς γνωστού ως «oobleck», οι ερευνητές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπαταρία ιόντων-λιθίου που σκληραίνει κατά την πρόσκρουση.

Τυπικά, μία μπαταρία ιόντων λιθίου περιέχει δύο ηλεκτρόδια που χωρίζονται από ένα λεπτό πλαστικό υμένα που είναι βυθισμένος σε υγρό ηλεκτρολύτη. Έτσι, αν ο πλαστικός διαχωριστής σπάσει λόγω πρόσκρουσης, τα ηλεκτρόδια μπορούν να «αγγίξουν» το ένα το άλλο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα της μπαταρίας, θέρμανση και τελικά ανάφλεξη.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν έναν υγρό ηλεκτρολύτη που θα στερεοποιείται κατά την πρόσκρουση, σταματώντας έτσι τη σύγκρουση των ηλεκτροδίων με αποτέλεσμα την αποτροπή της ανάφλεξης. Χρησιμοποίησαν τέλεια σφαιρικά σωματίδια πυριτίου αντί για πλαστικό φύλλο.

Η προσθήκη πυριτίου είναι φθηνή και η ενσωμάτωσή του στις μπαταρίες δεν απαιτεί σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση της κατασκευής του. Ο Gabriel Vieth, ο επικεφαλής του έργου, λέει ότι αυτή η μέθοδος μπορεί αρχικά να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μπαταριών για drones και αργότερα να εξαπλωθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ομάδα του θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερες εκδόσεις της μπαταρίας για στρατιωτικούς σκοπούς, όπου οι στρατιώτες πρέπει να φέρουν βαριά προστατευτικά εργαλεία και μπαταρίες. Αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πανοπλία λόγω της μοναδικής φύσης τους και να ελαφρύνουν το φορτίο τους κατά 10 κιλά.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *