Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το έργο «SiliconX» μπορεί να ενισχύσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 500%

μπαταρίαςΌλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να ξεμείνουμε από μπαταρία και να προσπαθούμε να βρούμε φορτιστή. Από το κλείσιμο των background εφαρμογών μέχρι τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, τα δοκιμάζουμε όλα προκειμένου να κρατήσουμε το κινητό μας ανοιχτό για λίγο ακόμα. Παρόλα αυτά, οι συσκευές μας μόλις που καταφέρνουν να μείνουν φορτισμένες για ένα 24ωρο.

Ίσως όμως όλα αυτά να αποτελούν σε λίγο παρελθόν. Μια ομάδα Νορβηγών ερευνητών βρήκε έναν τρόπο να βελτιώσει την ικανότητα των μπαταριών κατά 300-500% με τη βοήθεια του πυριτίου.

Οι κατασκευαστές μπαταριών και οι ερευνητές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πυρίτιο για σχεδόν 20 χρόνια ως ενισχυτή της μπαταρίας, αναμειγνύοντας μικρές ποσότητες του με γραφίτη.

Γενικά, τα smartphone έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, που διατηρούν χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα. Με απλά λόγια, μπορούν να αποθηκεύουν μόνο ένα μικρό ποσό ισχύος. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου επίσης θερμαίνονται πολύ γρήγορα. Μερικές φορές εκρήγνυνται επίσης.

Σύμφωνα με το NRK (via BI), η νέα τεχνολογία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το πυρίτιο έχει πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τον γραφίτη που χρησιμοποιείται στις συμβατικές μπαταρίες.

Επί του παρόντος, το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές μπαταριών είναι ο όγκος του πυριτίου που κυμαίνεται γύρω στο 400%, καθώς τα ιόντα λιθίου κινούνται μέσα και έξω από το φορτίο της μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία διογκώνεται και αρχίζει να χαλάει γρήγορα.

Αλλά οι Νορβηγοί ερευνητές ξεκίνησαν με μια διαφορετική στρατηγική, χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογία. Δημιούργησαν επιτυχώς την καλύτερη αναλογία μίγματος πυριτίου-γραφίτη ενώ επωφελήθηκαν από τα αποτελέσματα των μπαταριών πυριτίου.

Οι νέες υβριδικές μπαταρίες πυριτίου δεν περιορίζονται μόνο σε smartphones, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και σε φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που φέρει επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Η Kjeller Innovation έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για το εμπόριο της τεχνολογίας, αποκαλώντας το έργο «Silicon X.» Η εταιρεία σύντομα θα αρχίσει να δοκιμάζει τη νεοσυσταθείσα μπαταρία σε βιομηχανικές διεργασίες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *