Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Το έργο «SiliconX» μπορεί να ενισχύσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 500%

μπαταρίαςΌλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να ξεμείνουμε από μπαταρία και να προσπαθούμε να βρούμε φορτιστή. Από το κλείσιμο των background εφαρμογών μέχρι τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, τα δοκιμάζουμε όλα προκειμένου να κρατήσουμε το κινητό μας ανοιχτό για λίγο ακόμα. Παρόλα αυτά, οι συσκευές μας μόλις που καταφέρνουν να μείνουν φορτισμένες για ένα 24ωρο.

Ίσως όμως όλα αυτά να αποτελούν σε λίγο παρελθόν. Μια ομάδα Νορβηγών ερευνητών βρήκε έναν τρόπο να βελτιώσει την ικανότητα των μπαταριών κατά 300-500% με τη βοήθεια του πυριτίου.

Οι κατασκευαστές μπαταριών και οι ερευνητές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πυρίτιο για σχεδόν 20 χρόνια ως ενισχυτή της μπαταρίας, αναμειγνύοντας μικρές ποσότητες του με γραφίτη.

Γενικά, τα smartphone έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, που διατηρούν χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα. Με απλά λόγια, μπορούν να αποθηκεύουν μόνο ένα μικρό ποσό ισχύος. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου επίσης θερμαίνονται πολύ γρήγορα. Μερικές φορές εκρήγνυνται επίσης.

Σύμφωνα με το NRK (via BI), η νέα τεχνολογία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το πυρίτιο έχει πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τον γραφίτη που χρησιμοποιείται στις συμβατικές μπαταρίες.

Επί του παρόντος, το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές μπαταριών είναι ο όγκος του πυριτίου που κυμαίνεται γύρω στο 400%, καθώς τα ιόντα λιθίου κινούνται μέσα και έξω από το φορτίο της μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία διογκώνεται και αρχίζει να χαλάει γρήγορα.

Αλλά οι Νορβηγοί ερευνητές ξεκίνησαν με μια διαφορετική στρατηγική, χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογία. Δημιούργησαν επιτυχώς την καλύτερη αναλογία μίγματος πυριτίου-γραφίτη ενώ επωφελήθηκαν από τα αποτελέσματα των μπαταριών πυριτίου.

Οι νέες υβριδικές μπαταρίες πυριτίου δεν περιορίζονται μόνο σε smartphones, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και σε φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που φέρει επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Η Kjeller Innovation έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για το εμπόριο της τεχνολογίας, αποκαλώντας το έργο «Silicon X.» Η εταιρεία σύντομα θα αρχίσει να δοκιμάζει τη νεοσυσταθείσα μπαταρία σε βιομηχανικές διεργασίες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *