Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

To αναπρογραμματισμένο GandCrab Ransomware στοχεύει SMB ευπάθειες

SMBΤο GandCrab ransomware, το οποίο δημιούργησε σαματά στον κλάδο της ασφάλειας στο διαδίκτυο με τη συνεχή του εξέλιξη, έχει προκαλέσει και πάλι αναταραχή. Η πιο πρόσφατη έκδοση του ransomware, χρησιμοποιεί SMB exploit spreader μέσω εκτεθειμένων ιστότοπων. Το ransomware προσθέτει καθημερινά νέα χαρακτηριστικά για να στοχεύει διαφορετικές χώρες.

Οι επιτιθέμενοι πίσω από το ransomware σαρώνουν ολόκληρο το διαδίκτυο για να βρουν ευάλωτους ιστότοπους ώστε να εξαπολύσουν την επίθεση. Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει μια μακρά hard-coded λίστα ιστότοπων, που ήταν ευάλωτοι και χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Ένας ψεύτικος τυχαίος αλγόριθμος έχει χρησιμοποιηθεί από τους εισβολείς, για να επιλέξει μια προκαθορισμένη λέξη, ώστε να συμπληρώσει τη διεύθυνση URL για κάθε host και η τελική διεύθυνση URL δημιουργείται με τη μορφή «www. Host» .com / data / tmp / sokakeme.jpg «.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, αυτή η νεότερη έκδοση του ransomware, μπορεί να εξαπλωθεί μέσω ενός «SMB exploit». Είναι ενδιαφέρον ότι το ίδιο exploit χρησιμοποιήθηκε για να διαδοθούν οι επιθέσεις WannaCry και Petya / NotPeta ransomware πέρυσι.

Για να διαδοθεί μέσω ευπαθειών SMB, ολόκληρος ο κώδικας του ransomware ξαναγράφηκε και το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί τώρα τα EternalBlue National Security Agency (NSA) exploits για να επιτεθεί πιο γρήγορα.

Μια έρευνα, υποδηλώνει ότι μια ενότητα με το όνομα «network f ** ker» είναι υπεύθυνη για τα SMB exploits.

Η Fortinet, μια εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου, δήλωσε ότι «με την ταχεία ανάπτυξη του GandCrab μέσα στην περασμένη εβδομάδα και τη δημόσια κερδοσκοπία αυτού του exploit, δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι επιτιθέμενοι πίσω από αυτό, αποφάσιζαν να το προσθέσουν σε μια μελλοντική ενημέρωση».

Ωστόσο, η Microsoft έχει στρέψει την προσοχή της στο ransomware και έχει δημιουργήσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας MS17-010. Για να προστατεύσετε το σύστημά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση ασφαλείας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *