Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Γιατί το να κλείνουμε τις εφαρμογές στο background δεν είναι καλή ιδέα;

backgroundΠολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κλείσιμο των εφαρμογών στο background βοηθά στη διάρκεια της μπαταρίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εάν είστε ένα από τα άτομα που κλείνουν τις εφαρμογές αυτές αμέσως μετά τη χρήση τους, τότε πρέπει να μάθετε ότι αυτή η ενέργεια δεν βοηθά τη μπαταρίας σας, αλλά αντίθετα, μπορεί να βλάψει την απόδοσή της.

Ο μύθος ότι το κλείσιμο των εφαρμογών που εκτελούνται στo background, βοηθά τη μπαταρία, έχει ενισχυθεί εδώ και χρόνια, τόσο από τους χρήστες iPhone όσο και από τους χρήστες Android.  Ήρθε όμως η ώρα αυτός ο μύθος να καταρριφθεί.

Όχι, το κλείσιμο των εφαρμογών background δεν εξοικονομεί μπαταρία

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την παρανόηση με τις εφαρμογές background, είναι ότι οι άνθρωποι συγχέουν το «open in background» με το «running in background». Όταν οι εφαρμογές σας είναι ανοιχτές στο background, βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου είναι εύκολο να τις επαναφέρετε ανα πάσα στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος των πόρων σας.

Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τους πόρους της συσκευής μόνο όταν εκτελούν κάποια ενέργεια, όπως η μεταφόρτωση ενός αρχείου, η παρακολούθηση μιας τοποθεσίας ή η αναπαραγωγή ήχου. Αυτό ισχύει τόσο για τις συσκευές Android όσο και για τις συσκευές iOS.

Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο των εφαρμογών χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία. Όταν κλείνετε μια εφαρμογή, χρησιμοποιείτε ένα μέρος των πόρων και της μπαταρίας γι αυτό και για να καθαρίσετε τη μνήμη RAM. Επιπλέον, οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν όταν την ανοίξετε ξανά, οδηγώντας σε αυξημένη χρήση της μπαταρίας.

Τι μπορεί να γίνει για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας;

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές αντί να κλείσετε τις εφαρμογές background.

Απενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά

Η μείωση των ειδοποιήσεων είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για ορισμένες εφαρμογές θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Αν δεν θέλετε να χάσετε ειδοποιήσεις, μπορείτε εναλλακτικά να αυξήσετε το χρόνο που χρειάζονται οι εφαρμογές για συγχρονισμό. Ωστόσο, πολύ λίγες εφαρμογές σας επιτρέπουν να αυξήσετε το χρονικό διάστημα για το συγχρονισμό των ειδοποιήσεων.

Ελαχιστοποίηση χρήσης δεδομένων

Μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα παρασκηνίου των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται σπάνια. Αυτό μπορεί να γίνει με την ανάκληση του δικαιώματος που παρέχεται σε εφαρμογές για τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου.

Απενεργοποίηση δόνησης για ειδοποιήσεις και κλήσεις

Η δόνηση κατά τη λήψη ειδοποιήσεων και κλήσεων είναι αναμφισβήτητα ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, κάθε φορά που το τηλέφωνό σας δονείται, ένας μικρός κινητήρας δόνησης εγκατεστημένος στη συσκευή σας ενεργοποιείται και καταναλώνει μπαταρία. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Χρησιμοποιήστε Προσαρμοσμένη Φωτεινότητα

Τα περισσότερα smartphones έχουν την επιλογή να παρακολουθούν τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν τη μπαταρία σας. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι η οθόνη σας είναι η κορυφαία σε αυτή τη λίστα . Μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένη φωτεινότητα ή διατηρώντας την στο ελάχιστο όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο μύθος που περιστρέφεται γύρω από τη σχέση των εφαρμογών background και της απόδοσης της μπαταρίας έχει καταρριφθεί. Δεν εξοικονομείτε την μπαταρία σας με το να κλείνετε αυτές τις εφαρμογές, αλλά αυτή η συνήθειά σας επιδεινώνει την απόδοση της μπαταρίας του smartphone σας. Μπορείτε να υιοθετήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε Android και iPhones.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *