Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Γιατί το να κλείνουμε τις εφαρμογές στο background δεν είναι καλή ιδέα;

backgroundΠολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κλείσιμο των εφαρμογών στο background βοηθά στη διάρκεια της μπαταρίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εάν είστε ένα από τα άτομα που κλείνουν τις εφαρμογές αυτές αμέσως μετά τη χρήση τους, τότε πρέπει να μάθετε ότι αυτή η ενέργεια δεν βοηθά τη μπαταρίας σας, αλλά αντίθετα, μπορεί να βλάψει την απόδοσή της.

Ο μύθος ότι το κλείσιμο των εφαρμογών που εκτελούνται στo background, βοηθά τη μπαταρία, έχει ενισχυθεί εδώ και χρόνια, τόσο από τους χρήστες iPhone όσο και από τους χρήστες Android.  Ήρθε όμως η ώρα αυτός ο μύθος να καταρριφθεί.

Όχι, το κλείσιμο των εφαρμογών background δεν εξοικονομεί μπαταρία

Ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την παρανόηση με τις εφαρμογές background, είναι ότι οι άνθρωποι συγχέουν το «open in background» με το «running in background». Όταν οι εφαρμογές σας είναι ανοιχτές στο background, βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου είναι εύκολο να τις επαναφέρετε ανα πάσα στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος των πόρων σας.

Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν τους πόρους της συσκευής μόνο όταν εκτελούν κάποια ενέργεια, όπως η μεταφόρτωση ενός αρχείου, η παρακολούθηση μιας τοποθεσίας ή η αναπαραγωγή ήχου. Αυτό ισχύει τόσο για τις συσκευές Android όσο και για τις συσκευές iOS.

Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο των εφαρμογών χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία. Όταν κλείνετε μια εφαρμογή, χρησιμοποιείτε ένα μέρος των πόρων και της μπαταρίας γι αυτό και για να καθαρίσετε τη μνήμη RAM. Επιπλέον, οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν όταν την ανοίξετε ξανά, οδηγώντας σε αυξημένη χρήση της μπαταρίας.

Τι μπορεί να γίνει για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας;

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συμβουλές αντί να κλείσετε τις εφαρμογές background.

Απενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά

Η μείωση των ειδοποιήσεων είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για τη βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για ορισμένες εφαρμογές θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Αν δεν θέλετε να χάσετε ειδοποιήσεις, μπορείτε εναλλακτικά να αυξήσετε το χρόνο που χρειάζονται οι εφαρμογές για συγχρονισμό. Ωστόσο, πολύ λίγες εφαρμογές σας επιτρέπουν να αυξήσετε το χρονικό διάστημα για το συγχρονισμό των ειδοποιήσεων.

Ελαχιστοποίηση χρήσης δεδομένων

Μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα παρασκηνίου των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται σπάνια. Αυτό μπορεί να γίνει με την ανάκληση του δικαιώματος που παρέχεται σε εφαρμογές για τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου.

Απενεργοποίηση δόνησης για ειδοποιήσεις και κλήσεις

Η δόνηση κατά τη λήψη ειδοποιήσεων και κλήσεων είναι αναμφισβήτητα ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, κάθε φορά που το τηλέφωνό σας δονείται, ένας μικρός κινητήρας δόνησης εγκατεστημένος στη συσκευή σας ενεργοποιείται και καταναλώνει μπαταρία. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Χρησιμοποιήστε Προσαρμοσμένη Φωτεινότητα

Τα περισσότερα smartphones έχουν την επιλογή να παρακολουθούν τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν τη μπαταρία σας. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε ότι η οθόνη σας είναι η κορυφαία σε αυτή τη λίστα . Μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένη φωτεινότητα ή διατηρώντας την στο ελάχιστο όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο μύθος που περιστρέφεται γύρω από τη σχέση των εφαρμογών background και της απόδοσης της μπαταρίας έχει καταρριφθεί. Δεν εξοικονομείτε την μπαταρία σας με το να κλείνετε αυτές τις εφαρμογές, αλλά αυτή η συνήθειά σας επιδεινώνει την απόδοση της μπαταρίας του smartphone σας. Μπορείτε να υιοθετήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε Android και iPhones.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *