ΑρχικήinetGame Over για την Samsung: Η LG κατασκευάζει OLED οθόνες για iPhone

Game Over για την Samsung: Η LG κατασκευάζει OLED οθόνες για iPhone

Η LG Display έχει ξεκινήσει την παραγωγή των πάνελ OLED για τα iPhone της Apple και η πρώτη παρτίδα θα είναι έτοιμη πριν το ντεμπούτο της νέας γενιάς το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Η κίνηση θα επέτρεπε στην Apple να μειώσει την εξάρτησή της από τη Samsung, τον μοναδικό προμηθευτή οθονών OLED για το iPhone X και μέχρι σήμερα, τον αποκλειστικό συνεργάτη της εταιρείας για τη γενιά iPhone 2018.

Μια έκθεση του Bloomberg αποκαλύπτει ότι η LG Display θα παράγει μεταξύ 2 εκατομμυρίων και 4 εκατομμυρίων OLED, αλλά η παραγωγή θα πρέπει να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Υπάρχει μια πιθανότητα η LG να προμηθεύσει οθόνες OLED για ένα από τα δύο μοντέλα iPhone OLED που θα λανσαριστούν φέτος, ενώ η Samsung θα παραμείνει αποκλειστικός κατασκευαστής του άλλου.

Η οθόνη OLED που χρησιμοποιείται στο iPhone X λέγεται ότι είναι το πιο ακριβό μέρος της συσκευής και η Apple δεν ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί την τιμή δεδομένου ότι η Samsung ήταν ο μόνος προμηθευτής. Η Apple σχεδιάζει να μην εγκαταλείψει κατ ‘ανάγκη τη σύμβασή της με τη Samsung, αλλά να επιτύχει καλύτερες τιμές για τα iPhone νέας γενιάς.

“Η εξασφάλιση ενός δεύτερου προμηθευτή οθονών OLED είναι ζωτικής σημασίας για την Apple, καθώς θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει την εξάρτησή της από τη Samsung, η οποία είναι σήμερα ο μοναδικός προμηθευτής. Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ευρείας υιοθέτησης οθονών OLED. Περισσότεροι προμηθευτές σημαίνει περισσότερος όγκος και, με τη σειρά του, χαμηλότερες τιμές “, ανέφερε ο Jerry Kang, ανώτερος κύριος αναλυτής της IHS Markit, όπως ανέφερε η αναφερθείσα πηγή.

Ενώ η παραγωγή των πάνελ ΟLED ξεκίνησε από την LG, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε iPhone. Υπάρχουν δύο διαφορετικές εγκρίσεις που πρέπει να δοθούν πριν συμβεί αυτό και οι πρώτες από αυτές πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για την LG να αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο στην προμήθεια οθονών ΟLED για την γενιά iPhone του 2019.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα νέα μοντέλα iPhone το Σεπτέμβριο, με δύο από αυτά να χρησιμοποιούν οθόνες OLED, ενώ μια τρίτη και πιο προσιτή διαμόρφωση θα έρθει με LCD.

OLED

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS