ΑρχικήReviewsH Mediatek ανακοίνωσε το νέο chipset Helio P60

H Mediatek ανακοίνωσε το νέο chipset Helio P60

Η MediaTek ανακοίνωσε την νέα σειρά chipset Helio SoC, το Helio P60. Το P60 έρχεται με μια αλλαγή στρατηγικής για την MediaTek, καθώς η εταιρεία φαίνεται πως θα δώσει έμφαση στην σειρά “P“ και όχι στην “X”.Helio P60

Το Helio X30 του περασμένου έτους είχε μόνο λίγες νίκες όσον αφορά τον σχεδιασμό του σε σχέση με άλλα chipsets . Γενικά το 2017 ήταν μια ατυχή χρονιά για τα X20 και X30, καθώς και τα δυο εμφανίστηκαν σε μια προβληματική διαδικασίας παραγωγής της Mediatek. Καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές μεταβαίνουν σε custom σχεδιασμούς όσον αφορά τα high-end προϊόντα τους και την Qualcomm να θέτει τον πήχη πολύ υψηλά τα τελευταία χρόνια, η MediaTek αποφάσισε να κάνει μια παύση στη σειρά ”X” για τώρα και να επικεντρωθεί στην περισσότερο επιτυχημένη “P”.

To P60 δεν θεωρείται άμεσος διάδοχος των P23 και P30 γιατί μάλλον τοποθετείται μια βαθμίδα πάνω από αυτά, τουλάχιστον με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. 

Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο SoC της σειράς P που χρησιμοποιεί εξτρά τους πυρήνες 4x Cortex A73 έως 2.0GHz – σημαντική αύξηση της απόδοσης σε σχέση με τους πυρήνες A53 των P23 και P30. Οι πυρήνες απόδοσης βέβαια είναι ακόμα Cortex A53 αλλά τρέχουν στα 2.0GHz. Από πλευράς GPU βλέπουμε μια αναβάθμιση, καθώς η MediaTek με τη σειρά της μεταβαίνει από την MaliG71 στην MaliG72. H G72MP3 θα έχει ταχύτητα 800MHz και υπόσχεται αύξηση της απόδοσης σε gaming κατά 25%.

Το υποσύστημα του modem παραμένει το ίδιο όπως στο Helio P30 – υποστηρίζει LTE μέχρι την κατηγορία 7 3x20MHz CA και ταχύτητα download 300Mbps, καθώς και κατηγορία 13 2x20MHz CA για upload στα 150Mbps.

Η κυκλοφορία του Helio P60 μέσα σε smartphones αναμένεται την άνοιξη του 2018.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS